Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejkrásnější dovolená – Poloostrov Gargano

11. 04. 2009 | Vaše tipy
Poloostrov Gargano - jedna z nejkrásnějších oblastí Apeninského poloostrova, která se nachází v jížní Itálii. Tento poloostrov jsem navštívila s rodinou již třikrát. Máme na něj moc pěkné vzpomínky, celý poloostrov láká svou romantikou s nedotčenou přírodou. Pobřeží Gargana obklopují piniové a borovicové háje, které sahají až k azurovému moři. Na poloostrově se nachází Národní park, kde najdete mnoho druhů rostlin a živočichů. Poloostrov je hustě zalesněný, najdete zde skalnaté pastviny, háje tisu, olivové a citrusové sady. Pláže podél celého poloostrova jsou převážně písečné s křišťálově čistým mořem s mnoha zátokami a vápencovými jeskyněmi, které vybízejí nejen ke koupání ale také k potápění.

Všechna starobylá městečka jsou vystavěna na skalnatých útesech a při
procházkách úzkými uličkami s typickými kamennými domy na Vás dýchne
atmosféra starých časů. Úzké uličky s malebnými obchůdky, s vůní sýrů, olivového oleje, vína, stánky s čerstvým ovocem a zeleninou. Také zmrzlinárny s italskou zmrzlinou, kde je výběr nejméně z deseti druhů vynikající italské zmrzliny, na vás udělají neopakovatelný dojem.

Při návštěvě tohoto poloostrova jsme navštívili nejstarší letovisko Rodi
Garganico
, který se rozprostírá na skalním masívu, jeho dominantou je první kapucínský klášter. Čtyři kilometry od tohoto města je malé městečko s pětisty obyvateli jmenuje se San Menailo v tomto městě jsme byli ubytováni, v krásném apartmánu s výhledem na moře. Celé městečko je lemováno piniovými háji a dlouhými plážemi, bílými vápencovými skalami, křišťálově čistým mořem a krásně bílým pískem. Je zde plno restaurací a pizzerií, kde můžete ochutnat místní speciality.

Dalším místem, výletu bylo letovisko Peschici, patří mezi nejkrásnější letoviska Gargana, říkají mu také perla Gargana. Přímořské letovisko s krásným historickým centrem, krásnou přírodou s mnoha zátokami a vápencovými jeskyněmi. Toto město je vystavěno na 90 m vysoké skále, pod kterou se nachází mořská jeskyně.

Hlavním městem poloostrova je Vieste s půvabným historickým centrem a moderními hotely. V tomto letovisku jsme strávili dovolenou v loňském roce.
Okouzlí vás nejen středověkým hradem a charakteristickými bílými domy ve
středomořském stylu. Symbolem tohoto městečka je – vápencový skalní monolit Pizzomunno ve tvaru kužele, ke kterému se váže zajímavá legenda. Kdy se mladý hoch z Vieste jménem Pizzomunno zamiloval do Cristaldy, dcery mořského krále, který s jejich láskou nesouhlasil, zaklel Pizzomunna a proměnil ho ve skálu. Od té doby každých 100 let vždy na jeden den kletba pomine a Pizzomunno se tak může sejít se svou láskou bohyní Cristaldou. Při návštěvě tohoto města jsme využili výlet motorovou lodí podél pobřeží Gargána na mořské jeskyně, kde můžete obdivovat krásy přírody, vápencové skály, útesy a mořské jeskyně. Tento výlet je spojen s koupáním na oblázkové pláži, na tuto pláž se dostanete pouze lodí. Je to koupání mezi jeskyněmi. Výlet je půldenní. Dále Vieste nabízí výlet na překrásné ostrovy Tremiti.

Posledním městem, které jsme navštívili v rámci dovolené byla Mattinata.
Městečko s bílými kamennými domy a úzkými uličkami. Pobřeží kolem Mattinaty střídají divoké skály, hory a písečné pláže, rovinky, které jsou pokryty olivovníky.

Poloostrov Gargano to je dovolená pro milovníky přírody. Celý poloostrov láká svojí romantikou a poznáním.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
škoda, že nie je viac fotiek
Obrázek uživatelky
profil
v mestečku Mattinata jsem byla čtyřikrát,je tam nádherně a hlavně čisto.Krásná příroda a příjemní domorodci.
Obrázek uživatelky
profil
Mohu jenom potvrdit, byla jsem na dovolené v Rodi Garganicu. Peschici je skvost.Jedním slovem nádhera!
Obrázek uživatelky
profil
úžasný tip na dovolenou!!!!!!!!jižní itálie určitě nikdy nezklame!!!
Obrázek uživatelky
profil
Za pár týdnů jedeme na poloostrov Gargáno na svatební cestu. Hledám na internetu nějaké informace a zdá se, že jsme snad vybrali dobře. Když napíšete nějaké postřehy, zážitky, informace, .... budu moc ráda! Byli jsme před 2 rokama v Kalábrii a tym to teda bylo nádherné. Tak snad nebudeme zklamaní. Adéla
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles