8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poloostrov Lignano – ideální místo pro odpočinek a strávení příjemné dovolené

23. 07. 2010 | Evropa

Lignano je nádherný poloostrov ležící mezi Benátkami a Terstem, obklopený krásně čistým mořem se zlatavým pískem. Skládá se ze tří částí. Na špici poloostrova se nachází Lignano Sabbiadoro. V hlavní část poloostrova leží Lignano Pineta.

A mezi mořským pobřežím a říčkou Tagliamento se rozprostírá Lignano Riviera. Všechny tři části tohoto poloostrova jsou ideálním místem pro všechny milovníky přírody, kteří si zde mohou vychutnat dlouhé procházky po plážích nebo v hustých piniových hájích. Poloostrov láká k procházkám krásnými parky, přírodními rezervacemi a kouzelnou přírodní lagunou. Moře na poloostrově je krásně čisté a azurové. Láká nejen ke koupání, ale také k různým vodním sportům, včetně potápění. Příroda si na tomto místě uchovala svoji původní tvář s nedotčenou přírodou.

Každá část poloostrova je něčím zajímavá.
Největším centrem zábavy je Lignano Sabbiadoro. Tato část je rušnější a vhodná pro milovníky denního i nočního života. Město je plné krásné zeleně s vůní kvetoucího kvítí, rušnými obchodními třídami, restauracemi, pizzeriemi, kavárničkami  a cukrárnami. Středem města prochází hlavní obchodní třída, která v noci rozzáří mnoho výkladů světových módních značek. Jsou tady rušné diskotéky, v hlavní sezóně operní představení. V této části poloostrova najdeme dětský zábavní park Junior, který nabízí spoustu her pro děti. Je to otevřené hřiště pro děti s fontánami, malými jezírky, bohaté na místní flóru, ideální bezpečné místo pro dětské hry.

Lignano Pineta je mnohem klidnější, než Sabbiadoro. Ve městečku objevíte různé obchůdky, restaurace i zmrzlinárny. Procházkami městem můžete obdivovat plno přírodních krás.

V této části je mnoho atrakcí, nejen pro děti, ale také dospělé.
Je tady největší zábavním parkem Gulliverlandia. Ve kterém jsou vodní atrakce, zmenšeniny různých staveb, malý cirkus a mnoho dalších zajímavostí. Park je spojený tunelem s akváriem, ve kterém můžete obdivovat spoustu vzácných mořských ryb a živočichů.
Další atrakcí je zábavní vodní park, kde naleznete spoustu skluzavek a toboganů, které jsou zajímavé pro všechny milovníky vodních radovánek. Také velký lunapark, láká svými atrakcemi, které vás určitě potěší.

Lignáno Riviéra je nejklidnější částí letoviska, celá je ponořená do pásů piniových hájů. Zde najdete také obchody, obchůdky, supermarkety, restaurace. V této částí převažuje klid a příjemná místa, na která se nedá zapomenout. V této části můžete navštívit zoologickou zahradu Punta Verde, která zaujímá rozlohu více než 10 ha a nacházejí se zde zvířata a rostliny z celého světa. Je tu více než 1500 savců, ptáků a plazů.
Můžete tu např. vidět tygry, jaguáry, hrochy a mnoho dalšího. Nechybí tu ani “dětská zoo“, ve které můžou děti vidět např. domácí zvířata mezi které patří slepice, králíky, husy, kachny, koně, prasata a mnoho dalších. Určitě stojí za shlédnutí.

Tipy na výlet

K návštěvě láká několik zajímavých míst. Velice pěkný je půldenní výlet lodí mezi Jaderským mořem a lagunou na Mušličkový ostrov, kde se sbírají mušle, a pak se jede zpět lodí. Také půldenní výlet lodí za krásami malého městečka Grado. Tento přístav vás okouzlí svou historickou částí s památkami, z římské doby, které připomínají Benátky. Celodenní výlet do Benátek, které se řadí mezi nejkrásnější renesanční města na světě.

Město je plné zákoutí, uliček, krásných náměstíček s kanálem Grande.
Celodenní výlet do významného jadranského přístavu Terst, který nabízí mnoho historických památek. K těm nejznámějším patří zámek Miramare, který byl postaven na skalním výběžku nad mořem.

Poloostrov Lignano láká nejen svými krásami okolní přírody, ale také koupáním v čistém azurovém moři. Je ideálním místem pro odpočinek a klidnou dovolenou zpestřenou v krásné krajině se zajímavými místy, na které se nedá zapomenout.

 

Marta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Poloostrov Lignano – ideální místo pro odpočinek a strávení příjemné dovolené:

Poloostrov Lignano – ideální místo pro odpočinek a strávení příjemné dovolené
Poloostrov Lignano – ideální místo pro odpočinek a strávení příjemné dovolené
Poloostrov Lignano – ideální místo pro odpočinek a strávení příjemné dovolené
Poloostrov Lignano – ideální místo pro odpočinek a strávení příjemné dovolené
Poloostrov Lignano – ideální místo pro odpočinek a strávení příjemné dovolené
Poloostrov Lignano – ideální místo pro odpočinek a strávení příjemné dovolené
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
o hezké dovolené..Smajlík
10b.
Obrázek uživatelky
profil
všem také doporučuji,jezdíme tam každý rok-ted i s dětmi a opravdu nádhera,je tam spousta lákadel a vyžití pro děti i dospělí
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem tam 2x, opravdu příjemné prostředí, krásná dovolenáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsané a podle fota tam bylo krásně a užila sis hezký dovolený , Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata za pěkné hodnocení. Je tam hezky a není to tak daleko. Doporučuji všem co mají dětičky,
ale i starším ročníkům.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles