Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestujete v zimě rádi a láká vás venkovní koupání a odpočinek?

25. 10. 2017 | Evropa
-Komerční sdělení-

Pak právě pro vás máme zajímavý tip, kvůli kterému navíc nemusíte cestovat přes půl světa…

Podzim je v plném proudu a příchod zimy na sebe nenechá dlouho čekat. Zatímco někteří s nadšením vytahují lyže, další si chtějí raději zavzpomínat na léto a i během zimních měsíců si dopřát venkovní koupání. Termální jezero Hevíz nacházející se od našich hranic jen pár hodin cesty autem i v zimě láká na teplotu vody od 23 do 25 °C bez ohledu na to, že venku právě leží sníh nebo mrzne. Samotné městečko pak poskytuje svým hostům služby vysokého standardu a vedle koupelí v termálním jezeru či termálních bazénech přímo v lázeňských domech a hotelích, si můžete vybírat i z bohaté nabídky léčebných terapií a wellness služeb, vychutnat si skvělé jídlo, ať už z mezinárodní kuchyně či zvolit něco typicky maďarského a zapít to lahodným vínem z místních egregyských vinic. Vskutku originální program na zimu, co říkáte?

jezero HevízHévíz  v předvánočním období


Pokud se rozhodnete Hévíz navštívit ještě v předvánočním období, pak by vás mohlo zajímat, že se zde budou o víkendech konat hudební koncerty, těšit se můžete na hudbu klasickou stejně jako vánoční koledy v podání dětí i dospělých. A pak samozřejmě nesmí chybět vánoční trhy, které je možné navštívit v průběhu celého prosince, otevřeno je každý den od 13.00 hodin. A co na takovém vánočním trhu naleznete? Svátečně vyzdobené prostranství s tradičním vánočním stromem, stánky s tradičním vánočním zbožím, které doplní místní pochutiny. K hlavním symbolům maďarských vánočních trhů patří klasika s pečenou klobásou, jitrnicemi, kyselými okurkami, paprikou, s takzvaným pompošem, což je jakási „maďarská pizza“, svařeným vínem a hlavně dobrou náladou.

Maďarské Vánoce


Stejně jako u nás patří i v Maďarsku Vánoce k nejvýznamnějším svátkům roku. Druhý svátek vánoční, tzn. 26. 12. se navíc v Maďarsku slaví svátek sv. Štěpána, který je jmenovcem zakladatele Maďarska a tak se není čemu divit, že pro Maďary jsou Vánoce svátkem nejen církevním, ale doslova celonárodním.

Mimochodem víte, co se v Maďarsku jí na Štědrý večer?
Štědrovečerní hostina se zahajuje oplatkem s medem a česnekem, aby i v dalším roce zůstali všichni zdraví. Následuje tradiční halászlé, což je rybí polévka, která musí být patřičně pikantní. Potom přichází na řadu smažená ryba s bramborovým salátem. Večeři bývá zvykem zapít dobrým vínem, nejlépe z vlastní úrody.

Více o Hévízu na www.heviz.hu/cz/hevizske_jezero


jezero Hevíz















Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestujete v zimě rádi a láká vás venkovní koupání a odpočinek?:

Cestujete v zimě rádi a láká vás venkovní koupání a odpočinek?
Cestujete v zimě rádi a láká vás venkovní koupání a odpočinek?
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nádhera...to by se mi líbilo...bohužel...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles