MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chřipce se letos vyhněte!

4. 11. 2008 | Nemoci

Chřipka – nakažlivé virové onemocnění, které tradičně během podzimu a zimy zaplní ordinace praktických lékařů – je pro ni charakteristický prudký začátek projevující se horečkou se zimnicí, silnou únavou a bolestmi svalů, kloubů a hlavy. Postihuje především dýchací cesty, doprovází ji kašel a rýma.


Často se setkáváme s chřipkovými epidemiemi. Důvodem je její snad ný přenos mezi lidmi tzv. kapénkovou cestou, tedy jemnými kapénkami vykašlávanými z dýchacích cest do vzduchu, při každém kýchnutí, zakašlání i při komunikaci jako takové. Přestože inkubační doba viru nebývá delší než tři dny, zasahuje chřipka poměrně značnou část populace a chřipková epidemie může přetrvávat několik týdnů i měsíců.


Průběh

Nekomplikované onemocnění trvá obvykle 5 až 10 dnů. Nejvíce postižené při něm bývají zejména sliznice dýchacích cest, které do určité míry ztrácejí svou obranyschopnost. Nemohou tak následně plně zabránit pronikání cizích bakterií do organismu, které pak k samotné chřipce přidružují další infekce a záněty. Tímto způsobem vznikají tzv. superinfekce, kdy teplota opětovně stoupá, příznaky chřipky neustupují, naopak se zhoršují a přidávají se nové. Původní onemocnění chřipkou se tak může rozvinout až ke komplikovaným zánětům vedlejších nosních dutin, zánětu průdušek nebo zápalu plic. U dětí se v souvislosti s chřipkou často vyskytuje zánět středního ucha.

Především pacienti s oslabeným imunitním systémem - děti, senioři, lidé vyčerpaní fyzickou i psychickou zátěží a stresem a pacienti s chronickými chorobami,  by měli být velice opatrní. U jedinců z těchto rizikových skupin může po prodělaném onemocnění přetrvávat slabost, únava a podráždění sliznic i několik týdnů. Mívají také sklony k opakovaným nebo chronickým zánětům dýchacích cest či zápalům plic.


Léčba

Při chřipce je nezbytné dodržovat klid na lůžku a dbát na přísun dostatečného množství tekutin a vitaminů. Pomáhají léky na snížení teploty a proti bolestem, také prostředky uvolňující ucpaný nos a tlumící kašel. Vhodné je však posílit oslabený imunitní systém komplexně, aby se mohl se zdravotními problémy vyrovnat sám, přirozenou cestou. Léky tzv. systémové enzymoterapie nabízejí právě takové komplexní řešení.

Enzymy v našem organismu urychlují a řídí veškeré biochemické děje a mimo jiné harmonizují i funkci imunitního systému. Když je oslabený, podpoří enzymy jeho aktivitu a naopak, pokud je imunita chorobně vystupňována, umí enzymy snížit její aktivitu do normálního stavu. Příkladem takovýchto enzymů je např. papain z papáje, broelain z ananasu a další.


Zdroj: Wobenzym.cz


DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ještě že se nás chřipka nechytá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles