Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Czech made man - s poctivostí leda pojdeš

24. 04. 2011 | Novinky

Příběh Czech made man sleduje jednu nečítankovou kariéru. Od otloukánka z chudé rodiny alkoholika, ke králi internetových domén. Nemožné je možné, padají normy, konvence, pravidla. Už jako kluk pochopí, že spolehnout se musí jedině sám na sebe. „Totáčem“ 80. let kličkuje nepříliš vzorově a přelomový listopad prožije rovněž nezvykle - mezi blázny v léčebně.

Czech made man

Po revoluci už to jede, ba letí. Nahoru, ale i dolů. Do Německa a zpátky. Na Pankrác a zpátky. Do Číny a zpátky. Vše je tak snadné, až je to k smíchu (ale i tzv. „vo hubu“). Může za ten rozlet chytrost nebo vychytralost? Z netušených a nekonečných možností internetu vyroste ve finále virtuální blahobyt. Hrdina má všechno, dokonce plánuje hodně netradiční rodinu… Vypadá to na happyend, ten se ovšem stylově zvrtne.

Czech made man

czech made manCzech made man je mezi převahou líbivých, tzv. „hodných“ domácích komedií jedním z mála představitelů drsné školy. Czech made man je také jedním z mála neobvyklých pohledů na uplynulých dvacet let české svobody v otevřené Evropě, potažmo světě. Originální příběh Czech made man vznikl na základě vyprávění současného českého multimilionáře, který za svým cílem došel nikoliv přes tunely, zakázky a neprůhledné vazby, ale velmi svéráznou cestou „švejkovského“ selfmademana.


Přípravy filmu Czech made man byly velmi rychlé. V létě 2010 zavolal producent Jiří Jurtin několika svým kolegům - Františkovi Fialovi, Otovi Klempířovi, Daně Volákové a Michaele Flenerové, že se s nimi chce potkat. Na schůzce jim sdělil, že se potkal s jistým byznysmanem, který má tak zajímavý život, že by stálo za úvahu ho natočit. Míša navrhla, aby režii dělal Tomáš Řehořek, byla s ním rychlá schůzka a už vše jelo, ba letělo …


Další oslovení tvůrci filmu Czech made man – scénáristé a dramaturg se pustili do práce. Rychle připravit scénář, rychle sestavit štáb, rychle domluvit herce, zajistit techniku a kolace a začít točit. Na celkovou přípravu filmu a jeho natáčení, která se běžně pohybuje kolem 8 – 16 měsíců, měl úzký tým lidí kolem producenta jen 3 měsíce.


"Pohybuje se na pomezí černé komedie a zároveň dramatu. To není snadné - musíte ve filmu zachovat určitou dávku reality, jinak se z něj stane fraška. Je o žižkovském zlodějíčku, který se složitou, strastiplnou i komickou cestou vypracoval na multimilionáře. Nabyté bohatství mu ale nepřinese takovou spokojenost, jakou si na začátku představoval. Je sice velmi bohatý, ale v podstatě bez práce, což je komický závěr jeho osudů," vysvětli režisér filmu Tomáš Řehořek k filmu Czech made man.


Při volbě výsledné podoby filmu Czech made man se Řehořek inspiroval akčním stylem gangsterek britského režiséra Guye Ritchieho Sbal prachy a vypadni. Co víc by si mohl režisér přát?


Podstata je pořád stejná: začínáte se scénářem a přemýšlíte o tom, jak bysteczech made man si ho asi představovali, ale teprve když máte k dispozici herce, výtvarníka, kameramana - teprve pak vše doopravdy ožije, teprve jejich zásluhou to vypadá úžasně.


Nápad natočit film Czech made man vznikl podle výpovědi jednoho byznysmana. Producentská společnost NOGUP agency s.r.o nejprve pořídila kamerový záznam téměř dvouhodinové zpovědi. Pro film Czech made man pak vyprávění zpracovali spisovatel Milan Bukovecký a debutující scénáristé Jiří Hubáček a Oto Klempíř. Ten je známý především z působení v hudební skupině J.A.R.
"Všechny především zaujal námět a následně scénář," vysvětluje producent filmu Czech made man Jiří Jurtin.


"Je hrozně působivý. A Oto a Jiří s námi dokonale spolupracovali, a přitom - a to na nich obdivuji - zůstali věrní původní vizi. Pokud nějaký vtip nefunguje, tak vymyslí něco jiného - jen tak, na místě, během natáčení, dokáží vymyslet nějaký nový, vtipný dialog. A s tím jim samozřejmě pomáhal i náš dramaturg František Fiala“. Já jako producent“ ..popisuje Jurtin…


" jsme měl před sebou vizi celého filmu Czech made man a snažil jsme se zajistit, aby výsledek byl takový, jaký jsme si představovali. Mnohokrát ale bylo potřeba dialogy upravit a pak se z nás všech stávali scenáristé. Dívat se na celou realizaci filmu byl skvělý zážitek - svým způsobem to pro nás bylo něco jako filmová škola."


Budař hraje ve filmu Czech made man muže jménem Jakub Vrána, který je připravený udělat cokoliv, aby se z pozice dětského otloukánka, kterého jeho stále podnapilý otec mlátí za každou drobnost a jeho životem unavená matka se ho nezastane, vypracoval  k bohatství a moci. …

"Když jsem scénář četl, byl Jan Budař prvním, koho jsem si v té roli představil," říká Jirka Jurtin, producent filmu Czech made man.


Premiéra filmu Czech made man

je naplánovaná na 28. 4. 2011!


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ještě neslyšela. Snad to bude ke koukání.
Obrázek uživatelky
profil
slyším poprvé, ale vypadá, že by mohl zaujmout Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles