8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dárek pro paní učitelku

15. 01. 2012 | Vaše příběhy
Blížil se konec školního roku na základní škole a my jsme přemýšleli, co by asi naši paní učitelku potěšilo. Byla moc hodná, jen neměla štěstí na žáky. Byli jsme třída složená ze všech možných obcí. Spolužáci se měnili dost rychlým tempem a nám se nikdy nepovedlo vytvořit pevný kolektiv.

Nejdřív nás napadaly takové ty klasické dárky, jako váza nebo nějaká soška. Věděli jsme, že naše paní učitelka ráda cestuje, tak jsme se snažili něco vybrat právě v tomto duchu. Obcházeli jsme různé obchody se suvenýry a uvažovali i o nějakém věnování, které bychom nechali vyrýt přímo na vybraný předmět.

Pak se ale z našeho středu odtrhla frakce spolužáků, která začala prosazovat heslo: „Nic, na co by se prášilo.“ Nejdřív vymýšleli docela inteligentní nápady, jako třeba vstupenku do Národního divadla na balet nebo velký fíkus se spleteným kmínkem, ale pak jeden spolužák přišel s „geniálním“ nápadem. „Koupíme jí krabici tatranek. Tu využije určitě!“

Mně a několika dalším kamarádům to samozřejmě přišlo jako absolutně šílený a nevkusný nápad, ale většina ostatních se toho bohužel chytila. Aby ne, každý dal 20 Kč a pro krabici se zajelo do Makra. Nám se tedy velmi zúžil výběr dárků. Bylo nás pět a dohodli jsme se na částce 80 Kč, ale co koupíte za čtyři stovky?

Já nakonec zavítala do orientálního obchodu, který jsem už v té době navštěvovala moc ráda. Do oka mi padly přesýpací hodiny, vyřezávané ze dřeva, ve kterých byly místo písku nadrcené polodrahokamy – ametyst, křišťál a tak. Mělo to malou chybičku – stály 600 Kč. Ale co, vzala jsem to z peněz na svačiny, však do konce školního roku zbývaly dva týdny.

Takže naše paní učitelka nakonec dostala přesýpací hodiny... a krabici tatranek. Nechtějte vidět její výraz. Už je to starší paní, ale tohle opravdu nečekala. Sice se usmála, ale tak nějak divně. Ale spolužáci si to samozřejmě vyložili jako náramnou pochvalu. Nevím, jestli jsou hodiny zrovna dobrým dárkem pro učitelku, ale myslím, že byly moc krásné, tak snad se jí také líbí. Odstěhovala jsem se a od té doby na návštěvě ve škole nebyla. Ani na srazu se spolužáky, i když mě pořád dokola zvou. Nějak k nim necítím to pouto, které by tam mělo být. Zvlášť po tom nešťastném výběru dárku.


Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezky jsi si to vymyslela a vybrala jsi takový drahý dárek...možná to paní učitelka nečekalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Presýpacie hodiny sú pekný darček a pani učiteľka si určite pri každom ich obrátení na vás spomenie.
Viem to podľa seba, kolegovia - šoféri mi k 50-tke darovali budík s tým, aby som na nich myslela každé ráno. A naozaj, kým som chodila do práce a vstávala som na budík, som na nich každé ráno spomenula, hoci sme sa medzitým presťahovali nie som už s nimi v kontakte. Aj teraz na nich každé ráno myslím, keď sa zobudím (hoci už bez budíka) a pozriem, koľko je hodín.
Obrázek uživatelky
profil
Přesýpací hodiny jsou pěkným dárkem. Určitě udělaly radost.
To neteř,když končila pátou třídu, paní učitelka jim sama řekla, že na rozloučenou (měla mít další rok jinou třídu) jí mají koupit vysavač!!! Sama si řekla o dárek! Takže rodiče museli sáhnout pěkně hluboko do kapsy. A když při vysvědčení paní učitelka přebírala dárek, tak dětem s úsměvěm oznámila, že s nimi bude ještě jeden rok...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles