8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Denní mručení

17. 07. 2009 | Vaše příběhy
Taky od vás nikdo nikdy neuslyší větu: „to mně to dnes ale sluší“, i když pro to děláte hodinu v koupelně možné i nemožné? Úplně chápu. Jak se říká, samochvála páchne. Jenže podle mne i ta s opačným znaménkem.

Jako malá holka jsem si stavěla domečky z leporela. Štrikovala jsem do nich malým panenkám peřiny, na papír kreslila a vystříhávala skříně, televize a rybičky v akváriu. Pak jsem je do těch domečků dala a byla blažená z toho, že se tam asi mají dobře. Nakukovala jsem jim pod střechy udělané z knížek a představovala si, jak jsou tam ty panenčí rodiny šťastné a jak si v tom útulnu vyprávějí a libují. Ach ta harmonie domků pro panenky. Jestlipak existuje i ve velkém světě?  

Onehdy jsem vstoupila do jednoho takového opravdového domku a upřímně kamarádce pochválila nějaká křoviska na zahradě.

Jéé, to je hezký a vůbec je to tady u vás takový příjemný!

A ona jen mávla rukou, áále nic moc. Borůvka plesniví, hruška nerodí a tráva … tráva škoda slov.

Denní mručeníTa tráva byla hebká, hustá a zelená jako mech….

Přemýšlela jsem, proč tak haní svoje místo k životu a vlastní dřinu, když vím, jak se potí a leze denně mezi záhony, jakoby chtěla získat titul hlína roku.  

Proč nemá radost, lépe řečeno nepřizná radost z toho, že to u nich vypadá pěkně?  

Jiná kamarádka zase běhala týden po obchodech, aby si koupila boty. Zaplatila hodně peněz a  s výrazem šťastného šílence přiběhla do práce.

Tedy, ty jsou, uslyšela obdivné mručení.

No, jo, ujdou, ale stejně jsem chtěla jiný.

Ale, čert vem magnolie a obutí, jenže někdo shodí třeba i vlastní potomky.

Je takovej normální, krásy moc nepobral, ve škole taky žádnej zázrak, no, zkrátka jako každý jiný dítě, hodnotila další kamarádka svého syna. Nebyla v tom špetka nadsázky.

Znám ho, roztomilého rošťáka jako z reklamy na kečup, legračně upovídaného, co vyhrál matematickou olympiádu.   

Proč všechno to sebemrskání?  

Snad jen mé kamarádky nemají rády „americké“ lovely a marvelous a happy a pretty a řekly si, že najust ony budou ty skromné a nikdy nesklouznou k falešnému jásání nad vlastními úspěchy a snažením. Nebo v sobě nesou balvan socialistického vychovávání, kdy se raději nic nechválilo a hlavně nic „mého“, jen aby si proboha někdo nemyslel, že se mám dobře. Anebo skutečně vidí oschlý trávník, pitomé boty a nahlouplé dítě. Namísto harmonie domku z knihy, jen kusy papírů a hadrů. Třeba proto, že k nim život nebyl vlídný. (Jenže, jestli on to není začarovaný kruh, život vlídný ke člověku, člověk vlídný k životu...)        

A co je pak vlastně větší pokrytectví? Thymolinový úsměv „já jsem nejlepší“ nebo svěšené koutky „ach, já chudák“?

Nedávno jsem zavolala bývalé spolužačce. Byla to vždycky taková nenápadná holka. Taky neříkala, jsem krásná a šťastná. Prostě proto, že se skutečně vždycky našel někdo krásnější a šťastnější… A teď mi do telefonu vyprávěla: mám se báječně. Děti jsou hodný a je s nima zábava. Manžel je úžasnej. Máme mrňavej domek. Byla dřina postavit ho, ale bydlí se v něm krásně a sousedi jsou bezvadný.

Ach ta harmonie vlídných lidí.  

Lálaláá, žijí mé panenky z leporela :-))


Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě souhlasím, je spousta skromných fajn lidiček, kteří si dokáží všeho vážit, i sebemenší drobnosti. A pak jsou bručouni, kterým nestačí ani vila za 5 mega...
Obrázek uživatelky
profil
Šťastná kamarádka na konci mě dojala skoro k slzám (je tedy pravda, že po ránu jsem k dojetí vždy náchylnější Smajlík). Myslím si, že lidé, kteří toho nikdy neměli mnoho v jakémkoli směru si pak dokáží všeho mnohem lépe vážit ...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles