Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená na Krétě - Rethymno, Bali

13. 02. 2012 | Evropa
Po příletu na ostrov a prohlídce Chanie a okolí Almiridy jsme se vydali na cestu autobusem do města Rethymno. Silnice nejsou přeplněné a cesta v klimatizovaném autobuse nám příjemně ubíhala. Potkali jsme několik velbloudů a z okénka autobusu jsem se jim mohla dívat přímo do očí.

Ve městě Rethymno to žilo, na počátku července se ve městě každoročně koná festival vína a každý čtvrtek je trh, kde nakoupíte cokoliv - ovoce, zeleninu, ručně vyráběné výrobky, suvenýry, boty, oblečení a nechybějí ani zvířata, kozy i slepice. V úzkých uličkách je spousta hospůdek s typickou řeckou i venkovskou kuchyní a v obchůdcích se vyplatí koupit kožené věci, Dovolená na Krétě - Rethymno, Baliolivová mýdla, med a koření, které je velmi aromatické a při vaření stačí přidat jen špetku.

Město Rethymno, které má ve znaku dva hrající si delfíny, je bohaté na hezké památky. Na procházce jsme objevili kašnu Arimondi z r. 1629, kde vodu do kašny chrlí lví hlavy. Odpočinout si můžete v městském parku a pro děti jsou zde hřiště, minizoo se pštrosy, pávy a pověstnými kozami Kri kri.

Další cestu jsme zvolili lodí do oblasti Bali, která je asi v polovině k Heraklionu. Je-li vám bližší jízda po silnici a dívat se po okolí, autobus jezdí každou hodinu. Cesta lodí byla osvěžující a moře tak čisté, že lákalo ke šnorchlování a potápění. Bali je poklidné místo rozprostírající se kolem pěti malých zátok nabízejících pěkné písečné i oblázkové pláže s nejznámější pláží Evita. Nad městem, které vyrostlo z rybářské vesnice, je rozsáhlé pohoří, odkud je nádherný výhled do kraje.

Tady jsme zažili krétský večer s typickým tancem, který známe z filmu Řek Zorba. Čechům tady nemůže chybět vůbec nic, protože tady mají dokonce i české pivo. Bali je ideální k prožití relaxační dovolené v přírodě, během procházek po okolí můžete navštívit 4 km vzdálený klášter Agios Ioannis. Pronajmete-li si auto, můžete se vydat i na méně navštěvovaná místa, zajímavá je např. 140 m dlouhá jeskyně Melidoni s 6 komorami.

My jsme se jeli podívat do horské vesničky Margarites, známé tradiční výrobou keramiky. V místní taverně jsme ochutnali grilované jehněčí maso a broskvový salát s tučným jogurtem a koprem, něco na způsob tzatziki, ale místo okurky broskev. Chutnalo to zvláštně, ale můžu říct, že v tom vedru je to velmi osvěžující.

Další putování volíme po souši, takže z Bali pojedeme autobusem do Heraklionu a potom místním turistickým vláčkem až k hotelu.



setury - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dovolená na Krétě - Rethymno, Bali:

Dovolená na Krétě - Rethymno, Bali
Dovolená na Krétě - Rethymno, Bali
Dovolená na Krétě - Rethymno, Bali
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek i fotečky. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Rethymnu je to vážně úúúúžasné, na dovolené jsme ho prochodily všemi uličkami skrz na skrz, byla to nejkrásnější dovolená a pořád vzpomínáme...
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné vyprávěníSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles