Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hraje počítačové hry a je proto špatný

16. 09. 2009 | Vaše příběhy
Mám doma chlapa, který je blázen do počítačových her. Mužská část mojí rodiny (otec a bratři) kvůli tomu na něj občas koukají skrz prsty. Nedávno se mi manžel svěřil, že po té co s kamarády z práce začali hrát stejnou hru a často se o ní spolu v práci bavili, našla se dokonce velká spousta kolegů, kteří je proto začali kritizovat. Tak takhle by to pánové nešlo.

Můj manžel je totiž skvělý chlap a většina z vás, ač po večerech „neklikáte“,  jak manželově koníčku s oblibou říkáte,  není ani z poloviny tak dobrými otci a manželi, jako on.  Kolik z vás přijde každý den domů z práce a nechá si na hlavě přistát obě své děti a dřív, než si stačíte dát oběd, s nimi skončíte hrou na podlaze a to samozřejmě až po té, co od vás manželka vyfasuje pusinku na přivítanou? Můj manžel se věnuje svým dcerám a hraje s nimi bláznivé hry, u kterých se obě smějí, že sotva dech popadají.

Hraje počítačové hry a je proto špatnýNeměl problém, v době kdy byly ještě miminky, sám se o ně postarat, přebalit, nakrmit, dát spinkat …  Když vidí, že nestíhám starost o domácnost, třeba protože jsem se s dcerami zdržela venku, bez řečí umyje nádobí nebo udělá co je potřeba. Také s námi jezdí na nákupy a o víkendech nás bere na výlety.  Zvedat půl litry, což je oblíbený koníček, zase jiných mužů, chodí jen výjimečně.  No řekněte dámy, není to výjimečný muž?

Obvykle večer, když uložíme holčičky do postýlek, nebo odpoledne, když mu dají děvčata chvíli pokoj, zasedne ke svému počítači  a pustí si hru World of Warcraft (zkr. WOW). Jedná se o nejoblíbenější  MMORPG na světě.
MMORPG (Massive(ly)-Multiplayer Online Role-Playing Game) je počítačová hra na hrdiny o více hráčích (tzv. Multiplayer), která umožňuje tisícům hráčů po celém světě být duchem v jeden čas na jednom místě; ve zpravidla fiktivním virtuálním světě skrze internet. MMORPG hry jsou odnoží online her; MMORPG můžeme volně vyložit/přeložit jako Hromadná Online hra na hrdiny. Zdroj Wikipedie

Ve hře se nejdříve pozdraví se svými „online“ přáteli a poté se vrhne na plnění úkolů, za které získává body s jejichž pomocí ,  si vylepšuje svou herní postavu.  Občas potká nějakého hráče z nepřátelské frakce, to mu pak stoupá adrenalin a prožívá to pravé dobrodružství,  než jeden nebo druhý zemřou hrdinskou smrtí.

Během večerního hraní si na chatu ve hře popovídá s kamarády, ať už s těmi, které zná z reálu nebo s těmi, které zná jen jako hráče (zdá se mi to jako dobrá alternativa ke známostem vznikajícím třeba zde na portálu Chytrá Žena – on má totiž daleko lepší možnost poznat, jací lidé se kterými hraje jsou, protože úkoly ve hře mohou plnit společně a tak může pozorovat jejich chování). A v neposlední řadě se díky hře učí anglicky – celá hra je lokalizovaná v angličtině a v herním světě se často setkává s cizinci.

Mě osobně hra WOW také moc baví, ale mám i jiné koníčky a proto u ní nestrávím tolik času jako manžel. Několikrát do týdne si ale ke hře sednu s ním (máme každý svůj počítač) a po tom se ve virtuálním světě hry procházíme spolu. On je můj hrdina, který mi pomáhá plnit nebezpečné úkoly a já jsem většinou jeho „léčitel“, který mu ve hře hojí rány.  Jsme prostě ideální pár. ;)

Nezdá se vám, stejně jako mně, že na hraní takové počítačové hry není nic špatného a je to rozhodně lepší než spousta jiných činností, které muži rádi vykonávají? Co je špatného na tom, bavit se hrou, která vás baví a při které se setkáváte, i když jen virtuálně, se svými přáteli. Při které se naprosto přirozeně dozvídáte spoustu nových věcí, když s ostatními lidmi ve hře diskutujete o všem zajímavém, co se v reálném i virtuálním světě děje. Při které se dokonce učíte nový jazyk?

KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hraje počítačové hry a je proto špatný:

Hraje počítačové hry a je proto špatný
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky hrajuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pokud si "hráč" dokáže najít čas na rodinu, pomáhání manželce, tak proč ne.
Rozhodně lepší než gaučový typ před televizí s lahváčem v ruce.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkHlavně že je doma a nechodí do hospody.A na rodinu si taky udělá časSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
sama také hraju MU online...je mi téměř 39 let a hraju šestým rokemSmajlíkkdo takový druh relaxu zná, dokáže pochopit...má to své kouzlo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Rozhodně je to lepší, jak sama autorka podotýká, než zvedání půllitrů. Navíc je muž doma a když je třeba, může vstát od počítače a jít se věnovat rodině, což z hodpody nejde...Smajlík Já si také hraju počítačové hry, ale takové ty pro samotáře. Muž vyhledává hry jako je fotbal, hokej a podobně. Je to určitý druh relaxu dnešní doby.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles