Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak náš Nikoušek na svět přišel

16. 01. 2011 | Vaše příběhy
Stalo se to 23. 12. 2010, kolem desáté ráno. Moji rodiče odjeli do města na nákup a můj přítel zanedlouho nato odjel taky, protože slíbil kamarádovi opravit auto. Tak jsem den před Vánoci zůstala sama doma. Bylo mi nějak divně, tak jsem se šla uklidnit hudbou.

Seděla jsem v křesle a poslouchala. Musela jsem si odskočit na toaletu a vtom se to stalo. Praskla mi voda. Vůbec jsem nevěděla, co mám dělat, ani jsem si nebyla jistá, jestli je to vůbec ono, protože toho bylo nějak málo. Rozhodla jsem se nepanikařit a ještě chvilku počkat. Když jsem se osušila, tak mi zase trochu vody vyteklo, a to pro mě byla jasná zpráva. 

Ihned jsem napsala svému příteli esemesku, aby se vrátil domů. Ani jsem se nestačila převléknout a přítel už byl doma. Musel jet jako blázen. Bylo na něm vidět, že je z toho víc vyděšený než já. Vzala jsem si tašku do porodnice a už jsme jeli. 
Musela jsem Marka uklidňovat, aby jel trochu pomaleji, protože opravdu panikařil a já se začala obávat toho, že se do porodnice ani nedostaneme. Naštěstí jsme přijeli živí a zdraví a ihned jsme šli na příjem. Marek řekl sestře, že mi praskla voda a budu rodit, a tak mě hned vzali do přípravny. 
Porodní asistentka byla skvělá, chovala se ke mně moc mile a to mi pomáhalo. Když mě prohlédla, oznámila mi, že jsem otevřená už na 3 cm. To mě překvapilo, protože jsem necítila žádnou bolest. 
Pak mě přivedla do pokoje, kde jsem měla trávit čas do porodu. Bylo mi tam velice příjemně. Měla jsem svou sprchu, velikou postel, televizi, křesla, žebřiny, gymnastické míče a vonné svíčky. Už jen to prostředí mě uklidňovalo. 
Když se o tom dozvěděla moje skoro tchyně, hned za mnou přišla a zůstala se mnou po celou dobu porodu, což mi neuvěřitelně pomohlo. Myslím, že bez ní bych to ani nezvládla. 

Zanedlouho se začaly objevovat první bolesti. Nebylo to nic hrozného a navíc jsem si pomáhala pohupováním na míči. V jednu odpoledne jsem byla otevřená na 4 cm a všechno vypadalo dobře. Jenže pak vzal porod hrozně rychlý spád. Najednou začaly přicházet nesnesitelné bolesti v hrozně krátkých intervalech a já se začala hrozně rychle otvírat. Ve dvě hodiny jsem byla otevřená na osm centimetrů. 

Přišel čas, abych pomohla Nikoláskovi na svět. Tlačila jsem, co to šlo, ale broučkovi se nechtělo ven. Sedmé zbytečné zatlačení bylo to poslední. Už jsem byla bez síly a bolesti se nedaly vydržet. Navíc jsem se zbytečně vysílila a děťátko proto nemělo dost kyslíku. 

Najednou bolesti začaly ustupovat, až téměř zmizely, a já už jen bezvládně ležela a jen napůl vnímala slova celého zdravotnického týmu. 
Byly jen dvě možnosti. Buď mi dají injekci, aby vyvolali bolesti znovu a ještě větší, nebo půjdu císařem. Když jsem to slyšela, začala jsem doslova škemrat o císaře. Byla jsem na sebe naštvaná, že jsem to nedotáhla do konce, ale už jsem byla příliš vysílená. 

O chvilku později už jsem byla na sále a necítila jsem žádnou bolest. Byla jsem otupělá, ale když mi doktor řekl, že mám krásného kluka, trochu mě to probralo. Zanedlouho mi ho přinesli ukázat, a to mi vehnalo do očí slzy štěstí. Takhle krásné miminko jsem neviděla. Najednou jsem zapomněla na všechnu tu bolest, a jen jsem se těšila, až si budu moct svého broučka poprvé pochovat.
Náš Nikolásek se narodil den před Vánoci v 16:57 hodin a měl 2 370 g
a 50 cm.


Autor:Dorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
brouček maličkej, vítej na světěSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji všem, jsem moc ráda, že se vám líbí, jak jsem to napsala. Jen bych se chtěla opravit, chyby jsem si všimla až teď- Nikoušek nevážil 2370 ale 3370.
Obrázek uživatelky
profil
...A dál?... Nezbývá nic jiného, než oběma přát pevné zdraví, lásku a vůbec..., vše nej!!! Hezky napsané!!!
Dopadla jsem podobně, ovšem po 19 hodinách.

Ještě jednou - moc a moc zdravíčka a štěstíčkaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Bud ráda, že to všechno takhle dobře dopadlo, mé dceři se zdařil porod po strašných a dlouhotrvajících bolestech a zcela vysílená nakonec porodila krásného chlapečka na svět kleštěma. Je to 6 let, a nejsme schopni na tu hrůzu zapomenout. Přeji Tobě a Tvému miminku hodně štěstíčka a zdravíčka
Obrázek uživatelky
profil
a přeji mu pevné zdraví a hodně štěstí v životě. A rodičům jen samé radosti s děťátkem.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles