Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaké oblečení je ideální na cyklistiku?

17. 06. 2015 | Cykloturistika
Venku se rapidně oteplilo a počasí láká k tomu vytáhnout z garáže či sklepa kolo a jet se projet někam do přírody. Než se však vydáte na samotnou projížďku, tak se ujistěte, že máte vhodnou výbavu na kolo. I v případě, že se cyklistice věnujete pouze rekreačně, je důležité nezapomínat na kvalitní sportovní oblečení. Vývoj v oblasti sportovní a funkční módy jde neustále kupředu a trh nabízí oblečení, které je lehké, vzdušné, a hlavně výborně odvádí pot.

Kvalitní funkční prádlo

Pokud zrovna neprovozujete vrcholovou cyklistiku, tak vás bude určitě zajímat oblečení, které splňuje sportovní účely, ale zároveň i nároky na pohodlí a design. Základním pravidlem je nepodcenit tzv. 1 vrstvu neboli funkční prádlo. Když se zapotíme během stoupání, funkční prádlo nám bude odvádět pot do další vrstvy a nebude nám díky tomu při sjezdech zima. Cyklistické funkční prádlo je  velmi důležitým doplňkem pro každého, kdo rád jezdí na kole, není určeno jen pro výkonnostní sportovce, ale i pro běžné vyznavače cykloturistiky a cyklistiky.

Jaké oblečení je ideální na cyklistiku?Při výběru dbejte i na střih funkčního prádla. Dejte přednost spíše modelům sespeciálním střihem určeným přímo na cyklistiku. Tričko by mělo mít prodlouženou spodní část zad a kalhoty by měly být opatřeny windstopperem v přední části kvůli ochraně proti nepříznivým podmínkám a silnému větru.

Tohle byste měli na kolo rozhodně obléci

Základem je cyklistické prodyšné triko, které z těla odvádí vlhkost, dobře schne a udržuje správné mikroklima.  Obvykle se doporučuje i kombinace funkčního trička ze speciálního materiálu a dresu. Kalhoty by měly být vybaveny antibakteriální vložkou, která má tu vlastnost, že změkčuje posed. Pro mnohé ženy bude možná novinkou cyklistická sukně, která je komfortní a v kombinaci s dresem vypadá velice šik. Možná si v tuto chvíli říkáte, že si nedovedete představit jízdu nakole v sukni a že to musí být nesmírně nepohodlné. Ale opak je pravdou. Volná sukně má všité tzv. vnitřní kalhoty, ty se vyznačují elasticitou zajišťující svobodu pohybu.

Nezbytné doplňky

Příslušenství na kolo rozhodně nekončí u cyklistického dresu a kalhot. Doslova nezbytnými se pro vás stanou doplňky v podobě helmy, rukavic a návleků na ruce a nohy. Speciální rukavice ochrání ruce při úrazech a otlacích, proto bychom na ně neměli zapomínat ani v létě. Návleky na ruce a na nohy udělají službu zejména při nečekaných teplotních změnách a nevlídném počasí. Výborně totiž chrání proti dešti, větru a chladu. Díky jejich malým rozměrům a velmi dobré skladnosti je bez potíží můžete vozit s sebou na kolo a v případě potřeby okamžitě použít.

Zůstaňte trendy i na kole

I ve sportovním oblečení se můžete cítit skvěle. Stačí si jen vybrat z široké škály produktů. Možností a variant máte opravdu mnoho. A pokud si dáte s výběrem alespoň trochu záležet, tak si můžete vytvořit dokonale sladěný outfit, ve kterém vás jen tak někdo nepřehlédne. Pohrát si můžete s i drobnostmi, jako jsou např. rukavice. Ty dnes již seženete v nejrůznějších barvách a s nápaditými motivy. Kromě ochrany vám poslouží jako nepostradatelný kousek při vyjížďkách za dobrodružstvím.

Zdroj, foto: Craft


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jaké oblečení je ideální na cyklistiku?:

Jaké oblečení je ideální na cyklistiku?
Jaké oblečení je ideální na cyklistiku?
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jojo..ráda jezdím na kole..ale málo věcí na kolo je ve velkých velikostech, tak i když jsem žena, bundu musím mít panskou..Smajlík na návleky se podívám, to je pro mne novinka
Tu sukýnku má dcera, je bezvadná a opravdu šikSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles