Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

KáPéZetka na cesty, aneb co nám na dovolené nesmí chybět

28. 08. 2013 | Praktické rady
Léto se sice přehouplo do své druhé poloviny, ale i tak má řada z nás má letní dovolenou teprve před sebou. Dlouhodobé meteorologické předpovědi navíc ukazují, že krásné počasí by mělo vydržet ještě minimálně celý srpen, a tak i ti, kteří si už chvíle volna užili, přemýšlí kam ještě aspoň na pár dní vyrazit. Ať tak či tak, nezapomínejte u toho všeho balení a řešení otázek co ještě s sebou do kufru ani na poslední pomoc v neočekávaných situacích, neboli krabičku poslední záchrany. Co to vlastně KPZ je a máte vše potřebné, aby vás na dovolené nic nezaskočilo?

Zažil to někdy už každý z nás. Celé týdny nebo měsíce se těšíme na zasloužený odpočinek a pak mnohdy stačí pár chvil a máme dovolenou, nebo v lepším případě její část, pokaženou. Na co tedy před odjezdem myslet, abychom se vyhnuli případným nářkům „kdyby“, které stejně už nepomohou? Řešení je jednoduché, levné a rychlé a je jím známá, ale často zapomínaná KáPéZetka na cesty.

KáPéZetka na cesty, aneb co nám na dovolené nesmí chybětKdy KPZ pomůže


Krabička poslední záchrany přijde vhod ve všech neočekávaných chvílích a situacích. Zašití knoflíku, oloupání zeleniny, zapálení svíčky u chrámu nebo jen „obyčejná“ bolest zubů či odřené koleno vám může dovolenou pěkně otrávit. KáPéZetka by proto měla být součástí každé kabelky, ledvinky nebo cestovní tašky.

Seznam věcí do KPZ


•    Nožík (pro oloupání zeleniny, nakrájení pečiva či ovoce, otevření sáčku s oříšky nebo bonbóny)
•    Drobné mince (placení na toaletě, dokonce i náhrada šroubováku například při řešení nefunkčnosti dětské hračky, bez které vaše dítě prostě nemůže existovat)
•    Pár zápalek a škrtátko (rozdělání táborákového ohníčku, zapálení svíčky při romantické večeři, nebo když na celém hotelu vypadne proud)
•    Polštářková náplast (při vzniku puchýřů a odření chodidel z nepohodlných bot, pro dětské úrazy vlivem zakopnutí, pádu na kolečkových bruslích nebo z kola, nechtěné říznutí se)
•    Léky a krémy na bolest nebo modřiny a otoky (ideálně kombinující ibuprofen a heparinoid, pro zmírnění otoků, dále na snížení horečky, potlačení zánětu nebo v případě akutních bolestí hlavy, zubů, zad, svalů a kloubů (např. Ibalgin)
•    Jehla a nit (jako záchrana při roztržení oblečení nebo batohu, přišití knoflíku, šešití látky)
•    2 různě velké knoflíky (jako akutní náhrada při utržení a ztrátě knoflíku na nejméně příjemném a nejvíce viditelném místě)
•    Zavírací špendlík (pro rychlé spravení rozbitého zipu nebo natrženého oblečení, pomoc při navlečení pružné gumy třeba do pasu kalhot)
•    Provázek (jako poslední záchrana při poškození tkaničky v botě, jako nouzový „pásek“ do kalhot, místo gumičky do vlasů, dokonce i jako pomoc při stanování a připevňování)

Léto ještě nekončí, tak si užijte dovolenou přesně podle vašich představ, se vším co k ní patří, ideálně bez řešení nečekaných situací.

Zdroj, foto: Lenka Netušilová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jééé, to jsme měli v pionýru a poté ve skautuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
K těm drobným míncím na WC.Nyní musíte mít víc než drobnéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles