8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Předvánoční nálada

10. 12. 2016 | Televizní tipy
Vánoce jsou už za dveřmi a jejich atmosférou se nechala inspirovat také oblíbená kuchařka Karolína Kamberská. Nejkrásnější zimní svátky nejsou pro ni dobou horečného nakupování či uklízecí mánie, ale dobou, kdy se všichni víc drží doma a nikdo po nikom nechce, aby byl dokonalý. Vůni Vánoc přinesou i její další recepty v pořadu Karolína, domácí kuchařka již v sobotu 10. prosince v 17.00 na Primě.

Karolína, domácí kuchařka – 10.12. 2016:


Snídaně je základ, to víme asi všichni. Na snídaňovém menu se dnes často objevují ovesné vločky, které máme s ránem spojené. Karolína Kamberská z nich ale tentokrát připraví zdravou sladkost, kterou je možné dát si kdykoli, když máme neodolatelnou chuť na sladké. „Tento dezert jsem vymyslela, když byly děti malé a měly pořád chuť na něco sladkého. Mám pocit, že je to docela zdravá sladkost, a proto je to to nejlepší, co jim můžu dát, když je honí mlsná,“ říká Karolína.

Karolína, domácí kuchařka: Předvánoční náladaS druhým receptem pozve Karolína diváky do mlýna. Odtud totiž pochází pstruh po mlynářsku, tradiční, jednoduché jídlo. „Paní mlynářka neměla čím rybu ochutit, a tak tam dala trochu mouky. Občas se ukáže, že to nejjednodušší řešení bývá nejlepší,“ směje se televizní kuchařka, podle které je trochu škoda, že dáváme přednost mořským rybám před sladkovodními, které u nás lze koupit na každém rohu, třeba na sádkách nebo už i v obchodech, a jsou úplně čerstvé.

Vůni Francie pak ucítíme s dalšími dvěma recepty. Cassoulet je tradiční francouzské jídlo z jednoho hrnce, podle kterého získalo svůj název. Traduje se, že jednou jedno malé francouzské městečko obléhali Angličané, a jeho obyvatelé tak snesli všechno, co měli doma, a uvařili z toho obrovský kotel cassouletu, aby nápor cizí armády přežili. „Je to pro mě dokonalé zimní jídlo. I v tom největším mrazu umí dodat tolik síly, že zvládneme naprosto cokoliv,“ říká Karolína Kamberská. A aby i v předvánočním shonu šlo všechno samo, doporučuje osladit si život francouzským tvarohovým koláčem s mákem.

Karolína, domácí kuchařka – recepty z epizody Předvánoční nálada:


•    Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami
•    Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a bylinkovo-hořčičnými bramborami
•    Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou
•    Francouzský tvarohový koláč s mákem

Sledujte devátý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 10.12. 2016 v 17.00 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Už koukám
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles