8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 25.11. 2012

25. 11. 2012 | Televizní tipy
Křupavý rýžový pudink, tomatová polévka, šišky s mákem, rychlé chilli, salátek s játry to vše a ještě více uvidíte v pořadu Když vaří táta s datem 25.11. 2012. Kluci mají spoustu sportovních aktivit a táta někdy nemá tolik času na domácí vaření, kolik by si přál. Před hokejovým tréninkem je proto důležitá hodně energetická snídaně, jakou je rýžový pudink.

Zatímco kluci pilně trénují, Martin Polačko – hlavní šéfkuchař poradu Když vaří táta vyrazí na nákup. Kuba má rád polévku z rajčat, a i když je chladno a za oknem jinovatka, rajčata jsou dostupná po celý rok. Pořádná tomatová polévka pěkně zahřeje věčně hladové kluky. Jenže Matěj je spíš na sladké, a tak mu Iveta, která hodila malé sportovce domů, hned připraví jeho oblíbené šišky s mákem.

Když vaří táta 25.11. 2012Martin přidá drcené pistácie, protože tuto kombinaci miluje. Ani dnes se nezastaví, protože se k němu chystají jeho kamarádi z badmintonu na něco dobrého k snědku. Velcí sportovci dostanou ostré bleskové chilli s rýží. A protože chlapi nemají stále dost, dostanou ještě salátek s játry. Další lekce z domáckého vaření pro malé a velké vás čeká v pořadu Když vaří táta s datem 25.11. 2012.

Když vaří táta 25.11. 2012:

Křupavý rýžový pudink Martin uvaří z kulatozrnné rýže v mléce s citronovou kůrou. Další příchutí bude vanilkový lusk, použijeme i práškový vanilkový pudink a cukr. Martin nakonec zapeče pudink v ohnivzdorných nádobkách s horní vrstvou cukru pod rozpáleným grilem. Cukr krásně zkaramelizuje.

Tomatová polévka je nejlepší z čerstvých rajčat, ale Martin ji v pořadu Když vaří táta s datem 25.11. 2012 pro jistotu v zimním období ještě doplní o kvalitní italské pyré, protože pak dostane mnohem výraznější chuť. Začne lehkou máslovou jíškou, kterou podlije zeleninovým vývarem. Přidá rajčata, tomatové pyré, lístky čerstvé bazalky a špetku skořice. Výsledek osolí, opepří, ocukruje a rozmixuje na hladký krém.

Šišky s mákem si žádají vystydlé brambory, které si nastrouháme a z nichž s moukou a vejcem uhněteme bramborové těsto. I když je to sladké jídlo, brambory trochu osolíme. Knedlíčky jsou uvařené, jakmile vyplavou na hladinu. Iveta je omastí máslem, posype cukrem a Matýsek nešetří mákem. Martin si ještě přidá drcené ořechy a pistácie, což je jeho vychytávka klasického receptu.

Rychlé chilli se neobejde bez spousty koření, jako první Martin použije kardamon, z něho to budou jen semínka, která rozdrtí spolu s dalšími přísadami ve hmoždíři. Dále potřebuje orestovat klobásu chorizo, mleté hovězí maso, do pánve přidá podusit rajčatové pyré a předvařené fazole.

Kuřecí jatýrka na čerstvém salátu mohou být také dobrý předkrm – nejen „zákrm“ pro hladové sportovce. Martin použije rukolu a na oleji orestuje kuřecí játra, která ochutí javorovým sirupem a octem z červeného vína, jenž jídlo doladí a vyrovná. Horká játra servírujeme i se šťávou na umyté a osušené listy. Promícháme a před servírováním ještě zakápneme olivovým olejem.

Tipy a triky pořadu Když vaří táta s datem 25.11. 2012:

Když vaří táta 25.11. 2012Vrstva cukru nám pod grilem vytvoří krásně zkaramelizovanou křupavou kůrčičku.

Když si rajčata nejprve nařízneme do kříže, spaříme a potom hned zchladíme, loupání bude mnohem snazší.

Do horké jíšky přidáváme studený vývar nebo mléko, naopak do studené jíšky přidáváme horké tekutiny. Jen tak se nesrazí a neudělají se žmolky a hrudky.

Kdo má rád kardamon, měl by ráno pít čaj Earl Grey, který kardamon obsahuje.

Klobása chorizo je natolik tučná, že při jejím restování už nemusíme používat žádný olej.

Salátová odstředivka je výborný pomocník pro všechny, kteří holdují listovým salátům. Na listech nezbyde voda a olejová zálivka mnohem lépe obalí salátové listy.

Další díl pořadu Když vaří táta sledujte již tuto neděli 25.11. 2012
od 18.00 na Prima family!

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !