MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kterak (ne)koupit lososa v jistém hypermarketu

2. 12. 2011 | Vaše příběhy

Do hypermarketu, o němž bude řeč, obvykle nechodím. Je známo, že zvláštní druh důchodců tam svádí líté boje o zlevněné potraviny, jiné zboží v "AKCI" má pár kusů na prodejnu a prát se o ně vzdávám předem. Nemám to ani zapotřebí. Nicméně jsem nedávno sebrala v chodbě domu, kde bydlím, leták této obchodní společnosti, že si ho pro zajímavost prohlédnu na WC, neboť zrovna všechny tiskoviny vhodné ke krátkodobému posezení v oné místnosti byly přečtené. Při konání potřeby jsem v letáku zahlédla nabídku lososa, celý kus, cca 3,5 kg za cca 139 Kč/kg, což mě přece jen zaujalo.

Lososa miluji a proč stále kupovat jen předražené filety, zvláště, když takto získám i zbytky na moji oblíbenou rybí polévku. Vykostění a filetování ryby je snadné, o tom nás nedávno v televizi přesvědčil Zdeněk Pohlreich, tak co. Navíc jsem si řekla, že o lososa se přece jen s akčními seniory asi přetahovat nebudu muset...

Tak jsem do toho obchoďáku vyrazila s nadějí, že výpravu přežiji bez pohromy...

V oddělení ryb opravdu leželi (krom jiného) v umělém ledu hned dva zdatní lososi a kolem nebyl vůbec nikdo. Bohužel ani prodavač ryb. Po nějaké době však přišel, ale to bylo poslední, co mě na něm potěšilo. Projevila jsem přání jednoho lososa koupit. Ten člověk se na mě zkoumavě podíval, pak vytáhl velký modrý pytel na odpadky a taky lososa. "To mi ho budete vážit v odpadkovém pytli??", ujelo mi. Člověk zaklel a procedil, že jak jinak ho má..., pak se přece jen vzpamatoval. Nad hlavou měl nápis "Zakoupenou rybu vám odborně zabalíme do speciální fólie..." Vztekle utrhl tedy kus balicí fólie na ryby, kterou měl na kotouči, a na jakémsi zařízení se z ní snažil dlouhé minuty "svařit" pytel na rybu. Nepovedlo se. Vyhodil to. Vzal další kus fólie a opět "svářel". Se svým dílem byl tentokrát patrně spokojen, protože si začal hrát s váhou, aby mohl rybu zvážit. Nepodařilo se mu uvést váhu v činnost. Strčil lososa do nově vytvořeného pytle z fólie a šel ho zvážit jinam. Po nekonečných minutách přišel se zváženým (bez mé možné kontroly) lososem a jestli si myslíte, že jsem alespoň teď konečně dostala kýženou rybu, mýlíte se. S mým milým lososem se snažil pytel "zavařit" na tom jejich zařízení, ovšem marně. Fólie byla příliš malá. Vyndal lososa za žábry a vyráběl z nového kusu rybí fólie další pytel. Do něj se pak snažil dát mého lososa.

Losos mu spadl na zem a já jsem prohlásila, že takového lososa tedy nechci. Rybí "odborník" opět zaklel, rybu nechal povalovat a zmizel pryč. Byl tam dlouho a s paní, co stála za mnou již od chvíle, kdy mi prodavač chtěl dát lososa do pytle na odpadky, jsme si říkaly, že tohle všechno je snad zlý sen! Ona, naštěstí pro ni, nechtěla celého lososa... Nakonec se onen pracovník vrátil, měl v pytli rybu, kterou jsem předtím vůbec neviděla a jal se "zavařovat" fólii. S lidmi za mnou jsme si říkali, zda je vůbec v tom pytli losos... to jsem onomu zaměstnanci i řekla, když mi to něco nakonec hodil do vozíku. "Mám to snad zase otevřít?!" , pravil výhrůžně. "Nee, budu ráda, když vás už nikdy neuvidím!" pronesla jsem couvajíc. Půlhodina strávená čekáním a pozorováním činnosti pracovníka, proti němuž známý Pat & Mat jsou šikovní hoši, udělala své. Ostatně nebylo co otvírat, milá fólie se otevřela sama a nějaký losos tam opravdu byl. Po zaplacení u pokladny (cca 475 Kč) mi pak fólií projel celý přímo do vozíku, tak jsem si ho mohla i prohlédnout...

Co dodat? Do onoho hypermarketu už nikdy a ke čtení na WC si nebudu již nikdy brát žádné podezřelé letáky !!!

(Stalo se v sobotu 5.11.2011)

Autor:Jagea

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
a snad se něco v marketu od té doby zlepšilo...ale taky možná nic...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi dobre napísaný článok.
Verím, že teraz je to už smiešne, ale "naživo" to musel byť horor. Veľmi ťa obdivujem, že si "úslužnému" predavačovi nevynadala z plných pľúc, neotočila sa na podpätku a nenapísala do knihy sťažností (ak ešte v dnešnej dobe niečo také existuje) zopár "šťavnatých" riadkov.
Ale ako sa hovorí: Koniec dobrý - všetko dobré.
Hlavne že ste si pochutili.
Obrázek uživatelky
profil
tam bych už také nešla.Hlavně, že ti chutnalo!
Pěkně jsi celou akci popsala!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
PonaučeníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
boze, to je ukrutnej zazitek, nejvic by mi vadilo, ze za cca 500kc, kupuju "zajice" v pytli, v tvem pripade doslova, jeste, ze se ti ukazal, kdyby byl podezrely mohla jsi ho ihned reklamovatSmajlík) Doufam, ze rybka aspon chutnala, kdyz koupe byla takovej adrenalin..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles