8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plavání - ideální sport

26. 09. 2011 | Fitness
Plavání je ideální a dobře dostupný sport, kterého se nemusíte vzdát ani ve vysokém věku. O tom, že je pohyb a sportování zdravé, není pochyb. Některé druhy sportů však nesou jistá rizika, například přetěžování kloubů, které může být nebezpečné. Plavání mezi takové rizikové sporty určitě nepatří.

Navíc je vhodné pro lidi všech věkových kategorií, od miminek po seniory. Plavání je velice užitečné, ale musíte se také držet svého tempa a nepřeceňovat vlastní síly. Zvolte si takový způsob, který vám bude vyhovovat. Mezi základní plavecké způsoby patří prsa, kraul, motýlek a znak.

Plavání a vliv na naše zdraví

Plavání má mnoho pozitivních účinků. Můžeme si udržet dobrou fyzickou kondici, štíhlou postavu, zhubnout, nebo si jen tak zaplavat pro radost. Výhodou plavání je to, že tělo je ve vodě nadlehčováno a tím nedochází k zatěžování kloubů a vazů. Plavání šetří a zároveň posiluje srdce. Má příznivý vliv na dýchací cesty. Významnou roli hraje i v boji se stresem. Tento druh sportu je ideální i pro zdravotně postižené jedince. Při plavání nedochází k přetěžování páteře. Pomáhá při bolesti zad.  Pro lepší kondici si udělejte čas na plavání 2x týdně. Plavat choďte pravidelně. Plaváním si protáhnete tělo, ale také se ve vodě uvolníte a načerpáte nových sil. Celkově posiluje imunitní systém. Pohyb ve vodě pomáhá v otužování organismu, který se stává odolnější vůči teplotním změnám, ale i proti infekcím. Výhodou plavání je také to, že není finančně náročné. Chodit plavat může každý. Plavat můžete chodit během celého roku na nejbližší krytý bazén. V létě si můžete zaplavat na přírodní ploše, která vám nejvíce vyhovuje.

Vodní aerobik

Pokud považujete plavání od jednoho konce bazénu k druhému za nudu, vyzkoušejte vodní aerobik. Šetří nejen klouby, ale i záda. Vodní aerobik se cvičí v hluboké a mělké vodě. Mohou ho cvičit i ženy, které neumí plavat. Cvičí se s nadlehčovacím pásem, který vás stabilizuje ve svislé poloze. V hluboké vodě jsou kladeny větší nároky a schopnost udržet rovnováhu. Cvičení je příjemné, nenáročné a doprovázené hudbou. Vodní aerobik můžou cvičit všichni bez omezení věku nebo váhy.

Plavání je výborný sport zejména pro ženy, protože se při něm zapojují všechny svalové skupiny. Pohyb ve vodě je nejen zdravý, ale podporuje také spalování kalorií, což každá žena ocení.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Plavání máme moc rádi celá rodina, jezdíme každý týden - je to super! Kluci se vyřádí i na tobogán si zajdou, hlavně ten starší syn, no já si trošku odpočinu, taťka ať si taky užije kluky!!! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
U nás slibují krytý bazém již 20 let, má se dostavět do 2 let-už teď se těším na plavání SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
asi 200 metrů od bydliště, docela chodím, ale teď se nemohu vyhrabat z nachlazení. Kašlu, až to přejde zajdu na hoďku .
Obrázek uživatelky
profil
jezdíme s mužem každý čtvrtek plavat a do vířivky......Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to já prostě milujuSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles