8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Magie kolem nás aneb V každé je kousek čarodějky...

9. 01. 2012 | Zajímavosti
Říká se, že v každé ženě je kousek čarodějky. Část něčeho, co zbylo v našich nitrech jako pozůstatek předků,  kteří  žili  v souladu a těsné harmonii  s přírodou.  Ať už v magii věříte,  anebo jste spíše materialistického ražení a na to, co si sama neosaháte, pohlížíte ryze skeptickým pohledem, něco mezi nebem a zemí  je tu s námi od počátku.

Jistě se to někdy stalo i vám: vzpomenete si na svou kamarádku ze školních lavic a ona jako zázrakem zavolá. Jednu noc se vám zdá, že spadlo dopravní letadlo a na druhý den váš zrak spočine na titulku v novinách, který upozorňuje na letecké neštěstí.
A jestli kouzla fungují, proč si jimi malinko nezpříjemnit už tak kolikrát složitý život?

Je několik magických rituálů, takových pomůcek či berliček, které pomohou zajistit, aby váš byt či dům opustila negativní energie a vy se v něm opět cítili příjemně. Jak ho tedy  ochránit? Srdcem vašeho domova  jsou vstupní dveře. Těmi proudí vše. Ať už dobrého, či špatného ražení.  Pod rohožku vložte dvě překřížené jehly. Právě na vstupní dveře pověste bambus, či česnek (raději zevnitř, nebudete tak zbytečně provokovat zvědavost vašich sousedů), či zkuste zavěsit na kliku malý pytlíček, který jste naplnili solí. Pro ty, co mají možnost vysadit na verandě rostlinky, jsou dobrým typem lilie, měsíček a jalovec, kytičky známé svou ochrannou mocí. Pro přilepšení si k rodinnému rozpočtu stačí dát pod verandu pět lesklých penízků. Jestli se vám lepí smůla na paty, obejděte všechny parapety v domě a posypte je solí, mělo by to zafungovat. A ve spojitosti s neštěstím a smůlou přijde první na mysl rozbité zrcadlo.

Pokud se vám podaří takovýto kousek, hoďte  přes rameno trochu soli, nebo se otočte třikrát dokola ve směru hodinových ručiček.
Ložnice je místem odpočinku. Stává se ale, že ležíte a vytoužený spánek nepřichází. V tomto případě může pomoci trochu soli mezi matraci nebo pod prostěradlo. Stejnou službu udělá i lazurit pod polštářem. Chcete-li se vyhnout nemocem, zavěste do záhlaví postele  malé zrcadlo. Výbornou službu udělá i brambořík a voskovka pěstovaná v ložnici. Osvědčeným bojovníkem proti zlým snům a nočním můrám je děravý kamínek pod postelí a verbena (sporýš) v květináči blízko vašeho lože. I malý polštářek naplněný anýzovým a tympánovým semínkem vás zbaví těžkých snů.

Přemýšleli jste někdy nad tím, že i zvířátka chovaná doma mají svou tajemnou moc?

Pokud toužíte po lásce, pořiďte si domů rybičky. Působí uklidňujícím dojmem a jedna zlatá v hejnu zajistí finanční přilepšení a odvrací vše zlé.
Nejoblíbenější domácí mazlíček - pes, taktéž podporuje láskyplnou atmosféru vašeho domova. Pes, zasvěcenec různých bohů, je od pradávna strážcem bezpečí a vašeho obydlí, kde bude šířit ochranou energii.
A jak je to s kočkami? Pro jedny jsou kočky symbolem nebezpečí, druzí je považují za nositele štěstí.  Každopádně tohle zvíře je nejvděčnějším magickým pomocníkem. Šťastný domov zajistí tříbarevná kočička.
Chovatelům hadů je přisuzována dlouhověkost, pevné zdraví a duševní moudrost.

Velký vliv na naši psychiku mají v neposlední řadě i barvy. A jak je to s jejich magickým působením?
BÍLÁ barva je symbolem čistoty. Skrze ni proudí jemná, laskavá a posvátná energie.

Na první pohled by se mohlo zdát, že je tomu právě naopak, ale i ČERNÁ barva je spojena s očistou. Zahání nemoci, zlozvyky, negativní energii a vhodná je zejména v případě, kdy se chceme něčeho zbavit.
ČERVENÁ barva reprezentuje energii, vášeň, vzrušení, znásobuje sexuální touhy, vitální sílu,  ale i jednu špatnou vlastnost, jakou je nenávist.
Nejvhodnější barvou pro klidný spánek je MODRÁ.  Symbolizuje klid, jistotu, léčení, spravedlnost.
Barvou domova je HNĚDÁ. Dokáže vykouzlit útulno, tvoří pevné základy, stabilitu, možná i proto se tak rádi obklopujeme dřevem a výrobky z něho.
Vibrace ŽLUTÉ barvy působí na rozvoj intelektuálna a sebevědomí, rozvíjí  komunikační schopnosti. Vyvolává pocit radosti ze života, spokojenost.
FIALOVÁ barva znásobí vaše charisma a duchovno, posiluje magické schopnosti.  Její  sílu využívají lidé, toužící po moci.
Barva toliko oblíbená u holčiček, RŮŽOVÁ, je od pradávna symbolem lásky, čistoty, něhy, věrnosti, partnerství, přátelství, krásy a v neposlední řadě i štěstí. Možná právě pro tento výčet kladných vlastností ji malé děti nevědomky preferují.
ORANŽOVÁ je barvou optimismu, posiluje odvahu, zprostředkovává veselý a pozitivní pohled na svět. Vnáší dobré lidi a věci do života, přitahuje vše pozitivní.

Ať už je váš vztah k magii a všemu tajemnému jakýkoliv, vždy je dobré řídit se svými pocity a svým nitrem. Magické rituály mohou být dobrými pomocníky, ale vždy je potřeba užívat je s rozumem, ne k manipulaci s ostatními. Zákon akce a reakce je jedinečným zákonem vesmíru.  Vše, co jste vyslala do prostoru, se vám vrátí. Ať už jsou to skutky, či jen myšlenky.
Buďte tedy zodpovědnou a laskavou čarodějkou…

Některá fakta čerpána z knihy  Přírodní magie v domácnosti, Scott Cunningham


Noisydog - čtenářka
ChytráŽena.cz
 


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
akorat si neumim predstavit,jak obejdu ty parapety vsechny dokolaSmajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
černá barva v přírodě vůbec neexistuje...
Obrázek uživatelky
profil
super článek, určitě něco vyzkouším
Obrázek uživatelky
profil
Podle tohoto návodu by tu jiné než spokojené a šťastn é ženy být ani neměly, ale když čtu ty věčné stesky a nářky.....třeba článek pomůže
Obrázek uživatelky
profil
Jsem tak napůl věřící napůl nevěřící.
Některé ritály vyzkouším, ale co se týče té soli (sypat ji na parapet nebo házet za sebe), tu vynechám. Moje mamka říká, že rozsypaná sůl znamená mrzutost.
Co se týče toho akvária - máme veliký, máme tam závojnatky, ty se dají považovat za zlaté, ale peníze nemámeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles