8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maličká kniha, do které vleze spousta pohádek…

1. 11. 2011 | Vaše příběhy
Když byl syn malý, tak neexistovalo, aby šel spát bez čtené pohádky. Čítávala jsem mu často, ráda a hodně. A hodně jsme si povídali.

Jednou jsme nečekaně jeli k mé mamce, která nebydlí v našem městě. Měli jsme se ještě ten den vrátit domů, ale nakonec jsme se tam na několik dní zdrželi. Syn tam měl, pro jistotu, uložené pyžámko a nějaké to oblečení, tak to nebyl problém. Ještě nechodil do školky, tak nezameškal docházku a nemusela jsem řešit omluvu ve školce. A babička měla radost, že si vnoučka užije.

Přes den jsme byli na procházce, hráli si a dováděli, tak, jako obvykle. Jenže, večer po vykoupání scházela pohádková knížka. Syn Lukáš vyžadoval svou pravidelnou pohádku! To ještě u babičky nebyla žádná pohádková knížka. Časem, jak přibývala babičce vnoučátka, přibývaly v její domácnosti i knížky, hračky a další věcičky pro miminka a malé děti. Můj syn je ale z vnoučat nejstarší, a tak babička ještě nebyla připravená. Syn ležel v posteli a vykřikoval, že chce pohádku na dobrou noc. A tak jsem mu vysvětlila, že mu pohádku budu vyprávět, ale nemůžu ji číst, protože jsme pohádkovou knížku nechali doma. Syn protestoval, že chce, abych četla. A tak přišla babička, že mu pohádku řekne ona. Také neuspěla. Syn argumentoval, že mu vždycky čtu. A pak se rozhlédl, šel k malé truhličce, kterou babička měla na stolku, otevřel ji a vytáhl miniaturní knížečku. Podal mi ji se slovy: „Tady je!“
A já zírala na knížečku o rozměrech zhruba 3 krát 5 centimetrů s nápisem AIDS a nakresleným smějícím se kondomem. Mrkla jsem na mamku. „To dávali na ulici, nějaká reklama na kondomy. Proti AIDS. Strčili mi to do ruky a já si ji nechala, protože je tak maličká. No, není to zajímavé?“ Řekla mamka, jako bych já byla její máma a ona malá dcera, přistižená při něčem choulostivém. Ale byl tu také Lukáš, a ten křičel, že chce pohádku. Bylo zbytečné vysvětlovat mu, že to není pohádková knížka, když se ten roztomilý kondom na obalu tak krásně usmíval. A tak jsem si lehla k synovi a mamka šla do kuchyně. A já začala „číst“. Vymyslela jsem si, že čtu pohádku O Sněhurce a sedmi trpaslících. Otáčela jsem stránky knížečky pro dospělé a četla o tom, jak Kejchal hleděl na Sněhurku, která se ocitla v trpasličí chaloupce. Když konečně princ osvobodil Sněhurku, probudil ji ze spánku ve skleněné rakvi a odvážel si ji na svůj zámek, zavřela se dětská očka a synův dech se prohloubil. Syn usnul.

Druhý den se ale situace opakovala. Již po obědě si šel syn lehnout a vyžadoval čtenou pohádku. Tentokrát od babičky. A tak si k němu lehla babička, vzala do ruky opět naši známou „pohádkovou knížku“ a začala číst. Tentokrát byla na repertoáru Perníková chaloupka. Babička líčila, jak mazané děti přelstily zlou čarodějnici a šouply ji do pece a syn pomalu usínal. A večer po vykoupání přišla knížečka na řadu potřetí. Druhý den jsme už měli jet domů, tak naposledy. Tak jsem „četla“ zase já.    
Přesvědčivě jsem vyprávěla Pohádku o princi Nosáčovi, při které ale syn neusnul. Když konečně princ proklel svůj dlouhý nos a dostal se k princezně, syn vykulil oči, posadil se v posteli a vzal si do ruček knížečku s kondomem. Prolistoval ji, naštěstí nebyla ilustrovaná, byl v ní jen text, a pronesl:
„Hm, to jsem ale blázen. Tak maličká knížečka, a tolik je v ní krásných pohádek!“

No, nejsou ty děti sladké?
 

pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
za krásné komentáře. Jo, s dětmi je psina.
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný příběh. Po mně chtěl nedávno tříletý syn, abych mu v autě pustila "telezizi". Vysvětlovala jsem, že v autě televize není a on na to: "Mami, pusť tu telezizi, jak tam ta pani žíká jeďte lovně a zahněte doplava..."
Obrázek uživatelky
profil
děti jsou (většinou Smajlík) sladké Smajlík - a když náhodou ne, tak na to rychle zapomeneme a vzpomínáme jen na to nejhezčí. Škoda jen, že tak rychle rostou SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem se musela zasmátSmajlíkSmajlíkSmajlík,šikovnej klučinaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezké.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles