Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naše malá rychlovka

19. 10. 2010 | Vaše příběhy

Tohle je příběh o tom, jak se nám narodila Gábinka. Od té doby jí říkáme naše malá rychlovka a já vám teď povím proč.

Zbýval mi jeden den do termínu, ale mému miminku v bříšku to bylo srdečně jedno. Hlavičkou dolů už byla sice nějaký čas otočená, ale to bylo všechno. Žádní poslíčci, žádný odchod hlenové zátky… zkrátka nic nenasvědčovalo tomu, že se bude něco dít. To ráno jsem ucítila prvního poslíčka. Takové nic. Ani jsem nemusela přestat utírat nádobí.

A poslíčci se opakovali celý den. Někdy byly mezi nimi jen 2 minuty, jindy zase skoro hodina. Nevzrušovala jsem se. Bylo ještě třeba vydrbat kočár (zase jsem to nechala na poslední chvíli) a dojít na nákup. Odpoledne měla totiž přijet tchýně. Takže jsem si klusla pro nákup – měli hodně akcí, takže jsem táhla domů pěkně těžkou tašku a doma se ještě honem rychle pustila do pečení bábovky.

Odpoledne uběhlo jako voda, vypili jsme si s tchánovci kafe a oni na mně nějaké poslíčky vůbec nezpozorovali. Ještě si dělali legraci, jak dlouho hodlám přenášet – svého staršího syna jsem totiž přenášela skoro 14 dní. Když odešli, usnul nám synek u televize a manža se vytasil s tím, jestli nechci tomu miminku trošku pomoct. Že prý někde četl, že sex urychluje porod. Moc se mi tedy nechtělo, ale nakonec jsem si řekla, proč ne, takže jsme zmizeli do ložnice.

A pořád se nic nedělo, takže jsme šli spát. Před půlnocí se synek vzbudil, zdál se mu nějaký zlý sen. Šla jsem ho uklidnit, a když jsem si lehla zpátky do postele, ozvalo se lehké „lup“ a naráz jsem měla pod sebou obrovskou louži. Vyrazila jsem ze sebe jen: „A hups!“ Manža byl v tu ránu vzhůru, i když spí jindy jak špalek a hned se sháněl po sanitce. Uklidnila jsem ho, že se ještě nic neděje, ale to jsem se spletla. Najednou jsem začala mít stahy po dvou minutách.

Na nějaké odvezení synka k babičce nebyl čas, takže manža přece jenom zavolal sanitku a dobalil do tašky do porodnice potřebné dokumenty. Mně se podařilo přesoukat z noční košile do sukně a trička, ale než sanitka přijela (a to netrvalo déle jak tři minuty, protože bydlíme kousek od nemocnice), měla jsem kontrakce skoro po minutě. Ale žádná hrůza, ani jsem moc nerozdýchávala.

Sestřičku v sanitce jsem ještě uklidňovala, že hned ještě určitě neporodím. Na příjmu mi chtěli natočit ozvy, tak jsem se zmínila, že už cítím lehký tlak na konečník. Sestřička mě vyšetřila, zbledla, někam zatelefonovala, naložila mě na vozík a jeli jsme o patro výš na porodní sál. Tam jsem si přelezla na postel a hned přišla doktorka. Podívala se na mě a řekla: „Až zase přijde kontrakce, tak zatlačte.“

Poslechla jsem ji a zatlačila. Ne moc, ale stačilo to. Gábinka se narodila. Nemohla jsem tomu věřit a docela dlouho trvalo, než mi všechno došlo. Dali mi ji pochovat a já pořád nechápala. Na první zatlačení – no tedy. Později mi doktorka řekla, že kdybych nezatlačila, asi by se narodila sama. Tak moc byl porod pokročilý. A od té doby Gábince říkáme naše malá rychlovka.


Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
že to nebyla rychlovka při početí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem při prvním dítěti nevěděla co se bude dít, ale při druhém jsem si pomohla sama. Běhala jsem po schodech z přízemí do druhého patra a zpět několikrát. Když jsem byla unavena, šla jsem do postele a pak už to šlo rychle / bylo to v porodnici, ale nikdo se o tom nedozvěděl/.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Takový porod by myslím brala každá, jen nevím, jestli to nebude tím břišním tancováním. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles