Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky

10. 01. 2014 | Péče o tělo
Bolesti zad a kloubů, migrény, deprese, každodenní stres… to je jen krátký výčet trápení, která aspoň občas sužují každého z nás. Velká část těchto problémů je způsobena naší neschopností poslouchat varovné signály vlastního těla. Pomoci může terapeutický přístup, který je ve světě již desítky let hojně využívaný, u nás zatím není příliš známý, a který v sobě snoubí nejmodernější vědecké poznatky se schopností využívat přirozenou a hlubokou moudrost lidského těla – kraniosakrální biodynamika.

Zdraví jako životní síla

Kraniosakrální biodynamika je velmi jemná neinvazivní práce s lidským organismem. Podporuje schopnost těla k vlastnímu znovunalezení rovnováhy a zdraví. Vychází z toho, že náš psychofyzický systém se neustále sám reguluje a obnovuje, a že zdraví je v samotném základu neustále přítomno. Pokud má možnost, projeví se jako životní síla. Vlivem této síly pak vzniká pohyb projevovaný velice jemně a rytmicky každou buňkou, orgánem, svalem a kostí. Tyto pohyby a rytmy je možné citlivýma rukama vnímat kdekoliv na těle a zároveň je možné rozpoznávat proudění energií a tekutin v tkáních. Pokud je proudění plynulé a silné a pohyby segmentů těla jsou pravidelné, je v těle udržováno zdraví.

Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamikyTato přirozená harmonie se ale někdy může narušit. Děje se to zpravidla v náročných situacích jako jsou chronické nemoci, úrazy, dlouhodobé stresy, emocionální traumata či celková vyčerpanost. Organismus pak reaguje stažením a vznikem ohnisek napětí, která vnímáme jako bolest, ztuhnutí či silnou únavu, a která můžou způsobit dysfunkci některého orgánu.

Odpověď dotykem

Terapeut kraniosakrální biodynamiky během ošetření stimuluje obnovu harmonického   plynutí tekutin a energií, čímž podporuje přirozené rozpouštění ohnisek napětí. Snaží se  nastartovat organismu vlastní regenerační schopnosti. „Je to jako když si zlomíte ruku – lékař vám ji dá do sádry, ale ruka sroste sama, protože tělo má plán, jak to udělat,“ říká Martin Srdce. „Zjednodušeně řečeno, během terapie a po ní organismus uvolňuje napětí v něm nashromážděné, zahajuje hluboké regenerační procesy a začíná směřovat ke zdraví,“ doplňuje.

Terapeut do těla klienta nic nevkládá ani z něj nic neodebírá. Klient je oblečený, leží pohodlně na lůžku a zcela přirozeně relaxuje. Terapeut pokládá ruce na různá místa pod či na jeho tělo, a pomocí tohoto vědomého dotyku naslouchá životní síle a neduhům organismu. Dává tělu zpětnou vazbu, díky které jeho přirozená vnitřní moudrost zjišťuje, kde je problém, a může jej začít léčit. „Je to jako, když vám naslouchá dobrý přítel. Pokud je s vámi a nechá vás mluvit, popřípadě vám někdy zopakuje něco významného, co jste řekli, přijdete často na řešení problematické situace sami,“ vysvětluje Martin Srdce.

Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamikyCelá terapie má většinou podobu příjemného a velmi hlubokého odpočinku. Probíhající samoléčebné procesy klient vnímá jako teplo, chlad, pohyby svalů a kostí, brnění, záškuby, tah, tlak a podobně. „Základním předpokladem k úspěšnosti je opustit všechny předsudky a nechat léčení vyvstat z hlubin našeho organismu. Pokud tak učiníme, může nastat skutečně celistvé léčení, které nás obohatí způsobem, o němž se nám před tím ani nesnilo,“doplňuje Martin Srdce.

Pomáhá již více než sto let

Kraniosakrální biodynamika k nám přišla z USA, kde byla vyvinuta tamními lékaři již na počátku a během 20. století. V zahraničí (především ve Spojených státech, Švýcarsku a Velké Británii) je uznávanou metodou medicíny. Ve Švýcarsku kraniosakrální ošetření dokonce částečně hradí zdravotní pojišťovny. Terapii lze dobře kombinovat s masážemi, fyzioterapií, rehabilitačním cvičením, jógou a pilates a je vhodná i pro těhotné ženy, děti, nebo starší či velmi nemocné lidi. V České republice dnes pracuje asi padesát licencovaných terapeutů, které zastupuje Česká asociace kraniosakrální biodynamiky.

Kdy vám kraniosakrální biodynamika zejména pomůže:

•    ke zmírnění bolestí zad, šíje, páteře kloubů
•    jako podpůrná léčba bolestí hlavy a migrén
•    při vyčerpání, chronické únavě a stresu
•    k léčbě deprese a posttraumatických symptomů
•    ke zmírnění pooperačních a poúrazových stavů
•    těhotným ženám pomáhá jako příprava na porod a k poporodní integraci
•    jako terapie dětí s poruchami učení, hyperaktivitou, nebo růstovými problémy (skolióza, lordóza, Scheuermann)
•    pro posílení psychického zdraví a odolnosti




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky:

Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky
Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky
Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky
Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles