8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Noční můry

18. 12. 2011 | Vaše příběhy
Sny mě baví. Ráda chodím spát a ráno se směji nad absurditami, které se mi zdají. Někdy jsou příjemné, jindy veselé, někdy depresivní...

 Ale jako malou mě dlouho strašily noční můry. Trošku mě mrzí, že nedokážu zcela popsat děj...

Vždy, když mě schvátily horečky a já šla spát, měla jsem děsivé sny. Všude bylo šedo, černo, občas hnědo. A jakoby stroje... S železnou konstrukcí. Měla jsem velmi, ale opravdu velmi nepříjemný pocit. Tento pohled doprovázela bezmoc, strach, bezpráví a neskutečné ponížení. Sem tam se v takto imagniráním snu, kde hrály svou roli pouze barvy, zvuky a pocity, objevilo něco konkrétnějšího.

Jednu věci si vybavuji. Přede mnou se objevily dva tulipány – jeden byl jasně žlutý a druhý červený. Byly jakoby nakreslené na nějaké hnědé hnusné oprýskané cihle. Tulipány představovaly určitý symbol naděje... Mohla jsem si vybrat tulipán... Chtěla jsem moc ten červený. Ale prostě to nešlo. Neustále mi někdo, nebo něco, nutil ten druhý – žlutý, který já nechtěla.

Z těchto snů jsem se budila celá ubrečená a upocená. Trvaly dlouho. Ale čím jsem byla starší, tím se jednotlivé intervaly mezi jednotlivým sněním zvětšovaly.

Jednou jsme se školou jeli do Terezína. To už bylo na střední škole. V rámci exkurze jsme vkročili do jedné místnosti. Byla to nějaká kotelna či co, a kromě velmi tmavého a ponurého prostředí, mě čekal pohled na nějaký kotel. Měl železnou konstrukci... V tu chvíli se mi úplně vybavily mé noční můry.

Od té doby se mi sen nezdál... Myslím si, že jsem zkrátka svůj minulý život skončila jako Žid v koncentračním táboře. Tím, že jsem se tam v současném vrátila, si to všechno vyřešila... Jestli to tak je, nebo je to jen moje vsugerace, nevím... Každopádně jsem moc ráda, že už se mi tyto sny nezdají.

Bohužel doteď mám jakési pozůstatky. Nemůžu slyšet pravidelné duté a tiché zvuky. Všechny ty pocity se mi v tu chvíli vracejí...


TaraDorizp - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !