8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odposlechnuto v lékárně

24. 02. 2009 | Vaše příběhy
Lékaře navštěvuji jen opravdu pokud musím. Potíže, které mne sužují, nejsou sice, jak se říká, na umření, ale jsou dost obtěžující, a tak, pokud se chci vyléčit, musím lékaře vyhledat.

Konzultace s lékařkou proběhla v pořádku, jen mne lékařka upozornila, že léčba bude dlouhodobá.

Zaplatila jsem poplatek a s recepisem od lékařky jsem zamířila do lékárny.
Krize - nekrize, v našem městě je lékáren opravdu hodně, stejně jako hospod a restaurací, a pokud jsem si všimla, obojí jsou stále plné. Zajásala jsem proto, když v té mé lékarně byla fronta u výdeje léků za hotové, a u pultu na předpis stála jedna babička.

poplatky v lékárnáchTěšila jsem se tudíž, že budu odbytá rychle. Babička podala recept paní magistře, ta jej prohlédla a pak povídá: "No jo, ale tohle já opravdu nepřečtu! Ten doktor píše čím dál hůř a škrábe jak kocour....."
Babička nic neříkala, jen trpělivě čekala, co bude dál.

Ovšem pokud jste čekali, stejně jako já, že paní magistra zvedne telefon a u dotyčného lékaře si ověří, o jaké léky se jedná, jste na omylu. Magistra totiž otevřela pojízdná šuplata plná léků a před babičku na pult položila několik barevných krabiček.
"Je to ono?" zeptala se té babičky!
Babička chvíli nerozhodně přemýšlela a pak povídá:
"No já nevím, asi jo, neměla bych jít domů a podívat se, které to jsou?" Nevycházela jsem z údivu - spíše bych čekala, že půjde znovu za lékařem pro čitelnější předpis!
Babička si nakonec léky vzala, a přišla řada na mně. To se mě stát nemůže, říkala jsem si, moje lékařka píše krásně úhledně, název léků jsem přečetla bez potíží dokonce i já. Paní magistra přede mne položila léky, a pak mne čekal další šok - "Tak to máme za 398,- Kč", povídá lékárnice.
"To snad není možný, tolik?" vytřeštila jsem údivem oči.
"No prosím!" povídá paní magistra, podávajíc mi účet a přísně na mne pohlédla: "To vám lékařka neřekla?"
"Neřekla!" povídám já zoufale.
"A to vám ještě pojišťovna doplácí 400,-Kč!", pronesla magistra důrazně.

No vida, říkala jsem si, jak je ta moje pojišťovna hodná! Doplácí dokonce o 2,- Kč více než já! Jenže příjmy pojišťovny a ty moje se opravdu nedají srovnat! A svou nemoc jsem si nezpůsobila sama ani zhýralým životem.
Tak, co teď, říkala jsem si. Buď si lék vezmu a zaplatím, nebo poběžím znovu do ordinace (a kdo ví, jestli bych nemusela znova platit poplatek) a budu žádat lék bez doplatku. Pochybovala jsem ale, že takový lék existuje. Kdyby byl, určitě by mi jej lékařka nabídla. Nakonec jsem si léky vzala, zaplatila a ještě mírně otřesena jsem zamířila na zastávku autobusu.

Stály tam dvě mladé maminky a já při čekání nechtěně vyslechla jejich rozhovor, který se převážně točil okolo jejich dítek školou povinných, a navzájem probíraly jejich úspěchy a neúspěchy.

"Co z toho mýho kluka jen bude," povídá jedna, "Škrábe jako kocour! "
No vida, říkala jsem si, kdopak ví?
Po zážitku z lékárny bych řekla - škrábe jako doktor!

Kacice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ortoped mi předepsal epikondylární pásku a upozornil mě, že budu doplácet cca 10Kč,připadala jsem si trapněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Chci jen vysvětlit, asi jsem to špatně podala, platila jsem 398,- Kč, samozřejmě u lékaře 30,- kč. Lék byl předpokládám v hodnotě cca 800,- kč, 400,- kč hradila pojišťovna, a já 398,-kč. SmajlíkSmajlíkSmajlík
Samozřejmě p.magistra to věděla, proto mi to oznámila, ale překvapilo mně, že mně neupozornila lékařka. Přece jen to není malá částka Smajlík alespoň pro mne ne, a navíc léčba bude dlouhodobá, čili budu doplácet zhruba rok i déle Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles