Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Osud?

21. 01. 2012 | Vaše příběhy
Při návštěvě příbuzné jsme si vyprávěli. Tak, jak to je většinou všude, o rodině, dětech, co je nového a pod. A tak jsem se jí zeptala, jak je možné, že taková hezká ženská je čtyřicet let rozvedená a sama. A  začalo vyprávění. Jezdila na zdravotní školu a cestou se ve vlaku seznámila s hezkým klukem, který už pracoval.

Několikrát spolu jeli a zamilovala se. Honza byl sympaťák. Dostal dědictví, koupil domeček na vesnici a jak dokončila školu, tak se k němu nastěhovala, otěhotněla a tak se  vzali. Narodila se jim holčička. Blížilo se léto a Honza přiběhl s pozváním od své tety z Belgie.

Tchyně se nabídla, že malou pohlídá a tak jeli na svatební cestu. Už v Belgii chtěl Honza, aby tam zůstali u příbuzných. Ona nechtěla, tak jeli domů. Poslední zastávka vlaku na Západě - Norimberk. Zeptal se, jestli zůstane s ním, ona namítala, mají doma holčičku... Vystoupil a vlak se rozjel. Vrátila se celá zkoprnělá. Vyzvedla maličkou u tchyně a jela domů. V domku byly některé věci jinak a za chvíli vešli dovnitř cizí lidé. Překvapení bylo na obou stranách. Začalo vysvětlování. Honza jako majitel, domek prodal, aby měli peníze do začátku v cizině. Nechali ji pár dnů bydlet.

Bylo spoustu běhání po úřadech, výslechy, proč přijela sama, hledání práce s bydlením. Našla v Praze v nemocnici i s jeslemi, tak se odstěhovala. A Honza se ozval. Je mu smutno a zařídil by přes Červený kříž, aby mohly obě za ním. Kývla a asi za půl roku  se už  s mužem vítali v Norimberku. Honza měl práci, ona zase otěhotněla. Německy neuměla, ale začala nadepisovat obálky. Byla doma, pohlídala holčičku a byla šťastná. Štěstí ale netrvalo dlouho. Přijela z porodnice s chlapečkem a  našla muže, jak skotačí se sousedkou. Byl to šok! Zažádala s pomocí o rozvod. Zůstala sama. Bylo jí 22 let, neuměla řeč, dvě děti... Potřebovala víc peněz, tak začala po nocích mýt nádobí v restauraci na nádraží.

Děti spaly a jiná sousedka na ně dohlídla. Časem si našla německého přítele. Začal jiný život. Bral ji i s dětmi na výlety, mluvil s nimi německy, učil ji i děti... ale pak zjistil, že dvě děti je hodně a našel si jinou a zase byla sama.


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
smutný příběhSmajlík, paní má velkou smůlu na chlapy, ale na druhou stranu má štěstí na kamarádkuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsanýSmajlík, ale smutný příběhSmajlík
Ona už v Německu zůstala nebo se vrátila zpět?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles