Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečeme podle hvězd: Nejlepší dezert je biftek

6. 11. 2016 | Televizní tipy
Skoro každý kuchař či milovník dobrého jídla má někde schované recepty po mamince, tetě či babičce, které patří mezi domácí poklady a bez kterých se neobejde žádná rodinná sešlost nebo oslava. Kuchař Martin Kincl také objevil vaření poprvé v kuchyni svojí mámy, která ho naučila spoustu dobrot.

Ve své kuchařské show Pečeme podle hvězd pátrá po tom, jaké rodinné recepty opatrují známé osobnosti. V dalším díle ochutná něco z rodinné kuchařky známého investigativního novináře a moderátora Josefa Klímy a jeho syna Kryštofa. Uvidíte již v neděli 6. listopadu v 17.10 na Primě.

Pečeme podle hvězd: Nejlepší dezert je biftek Josef Klíma
a jeho syn Kryštof přiznávají, že jíst je oba baví, a co víc, že jsou „prožraní“.
A vlastně kvůli tomu začali také vařit. Jak říkají, měli pocit, že nikdo jim to tak dobře neuvaří jako oni dva. Na sladké je ale moc neužije. „Pro nás je sladké za trest. U nás, když se uvaří něco sladkého, tak to může někde třeba i týden čekat, zatímco když se uvaří maso, tak je většinou večer pryč. A kolikrát už i po obědě,“ říká se smíchem Kryštof Klíma a jeho otec ho doplňuje: „Ideální dezert u Klímů je dezertní biftek.“
 
Čeho si otec se synem užívají dosyta, je vánoční krůta. Tu ostatně připraví i kuchaři Martinovi Kinclovi. „Jednou do roka, o Vánocích, děláme krůtu takovým naším speciálním způsobem po ´klímovsku´. Já tu krůtu pak jím k snídani, obědu i k večeři, až ji na Nový rok vždycky dožeru. Celý rok se na ni těším,“ říká Josef Klíma. Syn Kryštof tátovi připomene, že se tak krůtou každoročně předávkuje. Sám tuhle rodinnou vánoční pochoutku miluje také, ale sám připravuje i odlehčenější verze tradičních pokrmů. „Dělám svíčkovou, ale zdravou, takže bez zahuštění a s celozrnným knedlíkem. Táta pak k nám na návštěvu nechodí už jenom se svojí plzničkou, ale on si nosí i vlastní knedlík,“ směje se.     

A přestože oba neradi sladké, divákům přece jen jeden recept prozradí. Jak sami říkají, cestou nejmenšího odporu vybrali recept na bublaninu Kryštofovy maminky a manželky známého moderátora. Přiznají však, že bude jejich debutem.

Se svými variacemi na jídla svých hostů nebude zaostávat ani Martin Kincl. Připraví hned dvě rolády – krůtí a jahodovou.

Proč otci se synem běhá mráz po zádech, když se řekne Berounka a led? A kdy je Kryštof Klíma nejšťastnější? Dozvíte se v show Pečeme podle hvězd.

Desátý díl kuchařské show Pečeme podle hvězd uvidíte již v neděli 6.11. 2016 v 17.10 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !