MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pět tipů, jak se zbavit stresu

9. 07. 2012 | Péče o tělo
Stresovým situacím se v dnešní době jen těžko vyhnete, nechte se proto inspirovat našimi radami, které vám napoví, jak se zbavit stresu. Pokud je stresu příliš, poznáte to na svém zdraví. A to nejen duševním, ale i tělesném. Mezi nejčastější projevy patří bušení srdce, bolesti hlavy, žaludeční a střevní potíže.

Pozorovat na sobě můžete změny nálad, únavu, podráždění a rozhodit vás může i úplná maličkost. Netrpíte tak jen vy, ale i vaši nejbližší, kteří musí vaše nálady snášet. Přinášíme vám pět rad, které pomohou stres zmírnit.

1. Jak se zbavit stresu - Zažeňte ranní potíže


Relaxační masážRáno co ráno řešíte různé druhy žaludečních a střevních obtíží. Některé z vás mají sevřený žaludek a nemají tak ani pomyšlení na snídani. Přitom jste na ni zvyklé a víte, že je základem vašeho celodenního jídelníčku. Pro zklidnění žaludku a jeho správnou činnost vyhledejte volně prodejný lék, který působí dvojím způsobem - tlumí nevolnost, závratě a zvracení, na druhou stranu také zrychluje žaludeční vyprazdňování, jehož zpomalení vyvolává pocity plnosti a tlaku v nadbřišku.

Některé zase trpíte střevními obtížemi - ze stresu sedíte hodinu na toaletě a přemýšlíte, zda stihnete autobus do práce. Pokud Vás trápí průjmy, pomůže vám léčivý přípravek z lékárny sloužící k odstranění těchto potíží. Největší výhodou léku je to, že nepříjemné příznaky často odezní již po první dávce.

2. Jak se zbavit stresu - Zklidněte se


Máte někdy pocit, že se ze všech těch úkolů zblázníte? Když si vzpomenete, co všechno máte ještě dořešit, udělá se vám špatně? Na chvíli se zastavte a několikrát se zhluboka nadechněte. Nejen že se vám do orgánů dostane více zdravého kyslíku, celkově se uklidníte a srovnáte. Vaše práce tak znovu získá potřebný nadhled.

3. Jak se zbavit stresu - Odpočívejte, spěte


Co si budeme nalhávat, přes den není na pořádný odpočinek čas – práce, děti, cvičení, vaření, příprava na další pracovní den. Pokud si vůbec nějaký ten čas uděláte, bývá to většinou později večer. Zkuste se uvolnit, chvíli se protáhněte. Zkuste pár cviků na záda a ztuhlou šíji. Před spaním pak zvolte knihu místo televize.

Ta vás uklidní a lépe připraví na kvalitní spánek. Pomocí by vám také mohl kozlík. Kozlík lékařský je rostlina, která se osvědčuje při nespavosti způsobené nervovým vyčerpáním, přepracováním a stresem a přímo ovlivňuje rychlost usnutí.

Relax


4. Jak se zbavit stresu - Nepřepínejte se 


Osvojte si zásady asertivního chování a nebojte se říkat „ne“. Neberte si více úkolů, než je ve vašich silách zvládnout. Je to zbytečné, navíc to málokdo ocení. Poznáte to hlavně vy, a to na svém zdraví. Naučte se rozdělovat úlohy mezi své kolegy a podřízené. Uvidíte, že z vás spadne mnoho starostí a získáte i více času na vlastní zájmy.

5. Jak se zbavit stresu - Užívejte si volný čas


Každému vyhovuje jiná aktivita – procházka, kolo, posezení s přáteli, úklid, vaření. Prostě dělejte to, co vás zrovna napadne, jen neseďte doma a „neužírejte se“. Jakákoliv více či méně náročná aktivita vás jednak donutí soustředit se na výkon (odsune tak aktuální starosti), jednak se díky ní uvolňují endorfiny, které povzbuzují dobrou náladu.

Zdroj: Motilium

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na foto je masáž lávovými kameny na kterých jsem byla a můžu jedině doporučit, sice to není levná záležitost ale stojí za to....
stresům se vyhýbám i já když mohu tak pomohu, rodina řeší problémy společně, děti máme zlaté a nám to taky klape , co víc si přát....
Obrázek uživatelky
profil
Macizaj má pravdu - člověk ví moc dobře, co by měl nebo neměl, ale je to v hlavě a ta někdy odmítá spolupracovat... Záleží na situaci, na problému, na konkrétním člověku atd. Je důležité "mít se rád" a podle toho se snažit k sobě chovat.
Obrázek uživatelky
profil
když má člověk v hlavě celou rodinu? Rodina je velká, ten má problém takový, ten zas makový, jeden má zdravotní potíže, druhý zase finanční a v hlavě je mišmaš. To je myslím na prášky, ale to také není pravé ořechové. Proto často v noci nespím. Říkám si : když mohu, pomohu. Když nemohu, nezabývám se tím, protože si tím ničím svoje zdraví, ale to jsou jen slova a mozek pracuje úplně jinak! Článek pěkný.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkujiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles