Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pět tipů, jak se zbavit stresu

9. 07. 2012 | Péče o tělo
Stresovým situacím se v dnešní době jen těžko vyhnete, nechte se proto inspirovat našimi radami, které vám napoví, jak se zbavit stresu. Pokud je stresu příliš, poznáte to na svém zdraví. A to nejen duševním, ale i tělesném. Mezi nejčastější projevy patří bušení srdce, bolesti hlavy, žaludeční a střevní potíže.

Pozorovat na sobě můžete změny nálad, únavu, podráždění a rozhodit vás může i úplná maličkost. Netrpíte tak jen vy, ale i vaši nejbližší, kteří musí vaše nálady snášet. Přinášíme vám pět rad, které pomohou stres zmírnit.

1. Jak se zbavit stresu - Zažeňte ranní potíže


Relaxační masážRáno co ráno řešíte různé druhy žaludečních a střevních obtíží. Některé z vás mají sevřený žaludek a nemají tak ani pomyšlení na snídani. Přitom jste na ni zvyklé a víte, že je základem vašeho celodenního jídelníčku. Pro zklidnění žaludku a jeho správnou činnost vyhledejte volně prodejný lék, který působí dvojím způsobem - tlumí nevolnost, závratě a zvracení, na druhou stranu také zrychluje žaludeční vyprazdňování, jehož zpomalení vyvolává pocity plnosti a tlaku v nadbřišku.

Některé zase trpíte střevními obtížemi - ze stresu sedíte hodinu na toaletě a přemýšlíte, zda stihnete autobus do práce. Pokud Vás trápí průjmy, pomůže vám léčivý přípravek z lékárny sloužící k odstranění těchto potíží. Největší výhodou léku je to, že nepříjemné příznaky často odezní již po první dávce.

2. Jak se zbavit stresu - Zklidněte se


Máte někdy pocit, že se ze všech těch úkolů zblázníte? Když si vzpomenete, co všechno máte ještě dořešit, udělá se vám špatně? Na chvíli se zastavte a několikrát se zhluboka nadechněte. Nejen že se vám do orgánů dostane více zdravého kyslíku, celkově se uklidníte a srovnáte. Vaše práce tak znovu získá potřebný nadhled.

3. Jak se zbavit stresu - Odpočívejte, spěte


Co si budeme nalhávat, přes den není na pořádný odpočinek čas – práce, děti, cvičení, vaření, příprava na další pracovní den. Pokud si vůbec nějaký ten čas uděláte, bývá to většinou později večer. Zkuste se uvolnit, chvíli se protáhněte. Zkuste pár cviků na záda a ztuhlou šíji. Před spaním pak zvolte knihu místo televize.

Ta vás uklidní a lépe připraví na kvalitní spánek. Pomocí by vám také mohl kozlík. Kozlík lékařský je rostlina, která se osvědčuje při nespavosti způsobené nervovým vyčerpáním, přepracováním a stresem a přímo ovlivňuje rychlost usnutí.

Relax


4. Jak se zbavit stresu - Nepřepínejte se 


Osvojte si zásady asertivního chování a nebojte se říkat „ne“. Neberte si více úkolů, než je ve vašich silách zvládnout. Je to zbytečné, navíc to málokdo ocení. Poznáte to hlavně vy, a to na svém zdraví. Naučte se rozdělovat úlohy mezi své kolegy a podřízené. Uvidíte, že z vás spadne mnoho starostí a získáte i více času na vlastní zájmy.

5. Jak se zbavit stresu - Užívejte si volný čas


Každému vyhovuje jiná aktivita – procházka, kolo, posezení s přáteli, úklid, vaření. Prostě dělejte to, co vás zrovna napadne, jen neseďte doma a „neužírejte se“. Jakákoliv více či méně náročná aktivita vás jednak donutí soustředit se na výkon (odsune tak aktuální starosti), jednak se díky ní uvolňují endorfiny, které povzbuzují dobrou náladu.

Zdroj: Motilium

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na foto je masáž lávovými kameny na kterých jsem byla a můžu jedině doporučit, sice to není levná záležitost ale stojí za to....
stresům se vyhýbám i já když mohu tak pomohu, rodina řeší problémy společně, děti máme zlaté a nám to taky klape , co víc si přát....
Obrázek uživatelky
profil
Macizaj má pravdu - člověk ví moc dobře, co by měl nebo neměl, ale je to v hlavě a ta někdy odmítá spolupracovat... Záleží na situaci, na problému, na konkrétním člověku atd. Je důležité "mít se rád" a podle toho se snažit k sobě chovat.
Obrázek uživatelky
profil
když má člověk v hlavě celou rodinu? Rodina je velká, ten má problém takový, ten zas makový, jeden má zdravotní potíže, druhý zase finanční a v hlavě je mišmaš. To je myslím na prášky, ale to také není pravé ořechové. Proto často v noci nespím. Říkám si : když mohu, pomohu. Když nemohu, nezabývám se tím, protože si tím ničím svoje zdraví, ale to jsou jen slova a mozek pracuje úplně jinak! Článek pěkný.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkujiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles