8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Petrohrad podruhé

20. 04. 2012 | Vaše tipy
Jezdíme rádi na poznávací zájezdy. Byli jsme i v Rusku. Petrohrad, Sankt Petěrburg, byl dříve jeho hlavním městem, proto je tady na břehu Baltu tolik skvostů. Zájezd se uskutečnil v červnu, v období Bílých nocí. A opravdu, i ve 3 ráno bylo světlo, takové šero a ve 4 hodiny už zase začínalo vylézat sluníčko.

Bydleli jsme u říčky Fontánky a pod okny nám projížděly lodě plné smíchu a veselí. Po půlnoci přestává jezdit metro a dopravu převezmou loďky a taxíky. V ceně zájezdu bylo i tak zvané Zvedání mostů. Petrohrad je postavený v deltě řeky Něvy s jejími přítoky a ve městě, které je postaveno na ostrůvcích, je spousta mostů. V době, kdy není řeka zamrzlá, mohou velké nákladní lodě projíždět z Finského zálivu do Ladožského jezera a dál do Moskvy. Proto v 1 hodinu po půlnoci  se postupně zastavuje doprava a podle harmonogramu se zvedá asi 13 mostů.

Petrohrad podruhéJe to úžasná podívaná. Nám bohužel poprchávalo a bylo dost tma. Ale i tak to stálo za probděnou noc. Jeden den jsme jeli do města Puškin, pojmenovaného podle velikána ruské literatury.

Dříve Carskoje Selo, letní sídlo, kde trávila carevna Kateřina l. Veliká, léto s rodinou. Ale palác do dnešní podoby dala přestavět až její dcera Alžběta l. Je to nádherná stavba v italském barokním stylu s modrobílou fasádou, se spoustou zlacených štuků a různých sloupů.

Uvnitř je vystavována na odiv spousta soch, porcelánu, obrazů. Unikátní je velký Zrcadlový sál, Achátová komnata a samozřejmě komnata Jantarová - největší turistické lákadlo. Palác byl za 2. světové války sídlem gestapa a tento unikát zmizel a ještě se nenašel.

Petrohrad podruhéRusko dalo vypracovat podle fotografií přesnou repliku, která je od roku 2003 zase k vidění. V této komnatě se nesmělo fotit, ale několik snímků se přece bez blesku podařilo.

V tomto zámku jsme měli hodnou a trpělivou místní průvodkyni a když přišla řeč na válku, tak jsem se ptala, jak to, že je tam tolik nádhery a ona říkala, že lidi před příchodem Němců pobrali co se dalo domů, poschovávali a potom vrátili.

Palác byl vybombardovaný a znovu zrekonstruovaný, jak dokazovaly i fotografie. Kolem jsou krásné francouzské zahrady s pavilony, sochami, fontánkami a vodními plochami a taky park v anglickém stylu. Samozřejmě socha Alexandra Sergejeviče Puškina. Do tohoto sídla doporučuji jít, pokud se do Petrohradu někdy vypravíte, je to nádherná podívaná.

Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Petrohrad podruhé:

Petrohrad podruhé
Petrohrad podruhé
Petrohrad podruhé
Petrohrad podruhé
Petrohrad podruhé
Petrohrad podruhé
Petrohrad podruhé
Petrohrad podruhé
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jste moc hodné...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkkrásný čtení a moc hezký fotky SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek i obrázky Smajlík a pěkná pozvánka do Petrohradu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a krásne fotky.
Vďaka tebe som zas videla "kus sveta".
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles