Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

První rok mého dítěte

12. 09. 2010 | Vaše příběhy

Mám dvouletou dcerku. Těhotenství proběhlo v pořádku, porod jsme také zvládli, ale co mne zarazilo a překvapilo - celý první rok dítěte. Měla jsem poporodní deprese, stále jsem plakala. Nechápala jsem to, protože jsem cítila ohromnou lásku. K manželovi i k Marušce, jak jsme naše miminko pojmenovali.

Byla kouzelná, krásná, roztomilá, bezproblémově se kojila, nebyla vůbec nemocná. Přesto jsem šestinedělí vysloveně probrečela. Ze strachu o ní, z dojetí, z lásky, z obav. Potom to už bylo lepší, ale zase jsem měla pocit, že nezvládám, nestíhám a nejsem dobrá matka, jak jsem si předsevzala. Také únava udělala své. Nejhorší bylo pro mne nevyspání.

Maruška se celý první rok v noci budila, plakala, usnula a po chvíli se zase vzbudila. Když jsem měla pocit, že už to dál nezvládnu, Maruška se uklidnila. Začala konečně normálně spinkat, chodit a užívat si života. Její radost z každého dne byla nakažlivá. Již přes rok si mateřství konečně pořádně užívám. Obdivuji její pokroky, žasnu nad jejím rozumem, odvahou a chutí se pouštět do všeho nového. Miluju jí víc než cokoli na světě. Baví mne hrát si s ní, číst jí, pozorovat jí. Je to něco úžasného a už teď se těším na další miminko, které plánujeme co nejdříve. Myslím, že teď už vím, co mne čeká a že to proto zvládnu bez větších emocionálních výkyvů.
No, tak to je asi vše, co jsem chtěla říci: I když máte teď pocit, že je toho na vás moc, že nestíháte, neumíte apod. - Nebojte se, bude líp!!!

PS. ještě její perličky:
Maruško, co to máš na tričku?
ojacátek.
????
ojacátek.
teprve později nám došlo, že říkala: od rajčátek.

tatínek ji naučil pojmenovat své přirození - už ví, že má pipi. Co nás ale zaskočilo: byli jsme na návštěvě u bratra, který má půlročního chlapečka Lukáška. (Maruška říká Lukája. To se ujalo a už mu nikdo neřekne jinak). Babička se pak ptala: maruško a co tam měl Lukája? (měl tam kousátka, hračky...), ale Maruška odpověděla: pindíka. Babička vyvalila oči a Maru dodala: Máňa pipi, Lukája pindik. než se stačila vzpamatovat, Maruška pokračovala: táta pindik, máma bobl (tatínek ji naučil, že maminka má bobra!!!)

 

Zuzkadas – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článek.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
S první dcerou jsem zažívala podobné stavy, s druhou dcerou už to člověk opravdu tak něřeší, už ví do čeho jde, proto i já jsem byla klidnější a vše bylo v pohodě. SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles