8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Robin Hood – Budou potit krev

10. 04. 2010 | Televizní tipy

Píseň Heroda z Jesus Christ Superstar, hit Big Black Man z Do naha! nebo dnes již legendární Horečku sobotní noci… Právě tyto slavné písničky a tři další uslyšíte v neděli 11. dubna od 20.00 v dalším přímém přenosu soutěže Robin Hood – Cesta ke slávě. Zazpívá je a o postup bude bojovat šest adeptů na roli Robina.

 

V předchozích dvou kolech zpívali kluci i dívky skladby, které si sami vybrali, protože je mají rádi nebo se jim dobře zpívají. Divákům tedy nabídli to, v čem jsou si jistí. To se teď ale změní. Od tohoto kola si už nemohou vybírat, budou zpívat zadané skladby. Bez ohledu na to, jestli se tvůrci trefili do jejich vkusu nebo ne. V neděli tedy každý z Robinů nejenže zazpívá přidělenou písničku, ale ještě ji musí na jevišti předvést s taneční choreografií.

 

Co to přesně znamená? „Jde o malé taneční formy. Budou zpívat a trochu se u toho hýbat. Žádné složité prvky či nějaké šílenosti. Jen jeden nebo dva tanečníci, kteří budou soutěžící během písničky na jevišti doprovázet, a oni budou tančit s nimi. Pro někoho už v tuto chvíli půjde do tuhého, bude muset pořádně makat. Právě tenhle moment je pro mě mnohem zajímavější než to, co jsem viděl dosud. A doufám, že bude zajímavější i pro diváky,“ vysvětlil režisér Ján Ďurovčík. Právě on s kluky choreografie nacvičoval během Velikonočního pondělí. Jak se kluci s malou taneční formou poprali, uvidíte v nedělním přímém přenosu.

 

Kluci se před týdnem, kdy fandili Marianám, na trénink s Jánem Ďurovčíkem těšili. Ladislav Korbel prohlásil, že se těší jako malý Šmoula. „S vybranou písničkou jsem moc spokojený, bude náročná na dýchání, ale snad to zvládnu, toho se nebojím, přeci jen mám s tancem určité zkušenosti. Jsem zvědavý, jaká bude choreografie, protože při téhle skladbě se dají dělat super věci,“ vysvětloval nadšeně.

 

Petr Novotný měl s písničkou zpočátku trošku dilema. „Mám ji moc rád, ale je strašně těžká. Taky je v ní hodně anglického textu. A navíc ji už jeden z nás zpíval ještě v castingovém kole a předvedl ji skvěle, což si všichni určitě pamatují, takže mám laťku nasazenou hodně vysoko. Je tak rychlá, že se při ní člověk nemá pomalu čas ani nadechnout, takže je to pro mě velká výzva. Ale výzvy já mám rád,“ svěřoval se se svými pocity.

 

David Weingärtner byl s přidělenou skladbou spokojený, i když ji ještě nikdy nezpíval. „Je trochu rokenrolová, ty mi sedí víc než pomalejší kousky. Když jsem se ale dozvěděl, že k ní budu muset předvést i ‚chorošku‘, bylo mi jasný, že to bude pěkně drsný. Tuhle písničku mám totiž problém udýchat i v klidu. Natož když se k ní mám hýbat. Takže se nedá říct, že byl měl strach, ale respekt mám. Naštěstí mě tancování baví, i když mi moc nejde. Ale nebude to žádná procházka růžovým sadem. Takže panu Ďurovčíkovi přeju pevný nervy,“ prohlásil se smíchem. Jestli bude pevné nervy potřeboval víc David nebo Ján Ďurovčík, uvidíte v neděli večer.

 

Přestože byl výběr písní tentokrát na tvůrcích, zdá se, že se klukům většinou trefili do noty. Viktor Polášek mluvil o vybrané skladbě taky nadšeně. A to ani nevěděl, že mu ji jeden z kluků hodně závidí. „Vždycky jsem si ji chtěl vyzkoušet před diváky, jak na ně v mém podání zapůsobí. Jde v ní totiž hodně o herecký výraz. A že k ní budeme i trochu tančit? Konečně se začnu trochu hýbat. Mám pocit, že nějak tloustnu, musím s tím něco dělat,“ smál se.

 

A o čem přemýšlí před přímým přenosem Jan Kříž? O tom, že se mu přidělená písnička v první chvíli moc nelíbila, ale čím víc ji poslouchá, tím je prý spokojenější. „Takže jsem vlastně rád, že mi ji vybrali. Možná bych si ji z vlastní vůle nikdy nezazpíval. A jsem zvědavý, jak vyzní ve spojení s tou choreografií,“ shrnul své pocity Jan.

 

Někdo se v neděli těší víc na zpěv, Laco Hudec hlavně na tanec. „Jsem moc rád, že si na jevišti zatančím s kolegy, se kterými vystupuju v company v Johance z Arku. Chtěl bych, aby v českých muzikálech bylo běžné to, co je na denním pořádku v muzikálech na Broadwayi nebo v Londýně. Že všichni sólisti nejen zpívají, ale i tancují s company. Ne že stojí vepředu, udělají pár pohybů a tanečníci za nimi potí krev. Já bych tu krev chtěl potit s nimi,“ vysvětloval.

 

Kdo především bude potit v neděli krev, uvidíte v dalším přímém přenosu castingové show Robin Hood – Cesta ke slávě 11. 4. ve 20.00  na Primě. 


Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
docea dobréSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Při představeních bývají často tanečníci vnímáni jako křoví, vyzdvuhují se výkony zpěváků nebo herců, ale práče ti první se nadřou nejvíc a bez nich by to nedávalo ten šmrnc.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles