Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

I v ZOO jsme spotřebiteli

12. 07. 2009 | Finance
V roli spotřebitele jsme při veškerém nákupu a užívání zboží a nebo služeb. Je tomu tak i v ZOO. Co ale můžeme reklamovat v ZOO? Přinášíme několik informací.

Zoologické zahrady jsou oblíbeným místem nejen rodin s dětmi. Do ZOO vstupujeme na základě zaplaceného vstupného, jdeme tam za prohlídkou zvířat a expozic. „Proto pokud návštěvníci Zoo nebudou moci vidět všechny avizované prostory, například z technických důvodů, tak mohou požadovat vrácení části nebo dokonce celého vstupného zpět. Je však nutné vše posuzovat podle konkrétní situace," říká právnička SOS Eva Strnadová. Některé zahrady umožňují nákup zvířat, prodávají se většinou přebytečná mláďata. Pokud se rozhodnete pro nákup, měli byste trvat na vystavení písemné smlouvy. Seznamte se  se vším, co souvisí s péčí o daného tvora. I zvíře můžete reklamovat a to do šesti týdnů od jeho zakoupení.

I v ZOO konzumujeme různá jídla a nápoje. Zde by SOS chtělo upozornit, že spotřebitelé by měli dbát na správnou míru piva či limonád. A v případě, že se jim jí nedostane, tak správnou míru u prodejce reklamovat. Spotřebitelé by měli věnovat pozornost době spotřeby či době minimální trvanlivosti I v ZOO jsme spotřebitelirůzných potravin, které si kupují pro zpříjemnění letního dne. Výrobky s prošlou dobou použitelnosti prodávající nesmí vůbec nabízet. Dbát bychom měli také na osobní věci, které si odložíme třeba na lavičce před voliérou s papoušky a jinými zvířaty. Nenechavců je plno i v ZOO a může se stát, že budete okradeni. Dávejte si proto pozor na své věci.  

A kam se tedy vypravit na výlet za zvířaty? Unikátní zoologické zahrady najdete u nás i v zahraničí. Zajímavé ZOO najdete například i v hlavním městě rakouských Alp - Innsbrucku. Město se totiž pyšní jedinečnou místní zoologickou zahradou, která se nachází v úctyhodných 727 metrech nad mořem a je tak nejvýše položenou zahradou v Evropě. Ale pozor, nejde o klasické místo života němých tváří. Najdete zde pouze zvířata, jejichž domovem jsou právě alpské vrcholky. Pohodlně se sem dostanete přímo z centra Innsbrucku, a to krásnou novou lanovkou, která mimochodem patří také mezi místní rarity. Dráha vás do stanice Alpenzoo vyveze za pár minut a velmi praktické je i to, že lístek na lanovku je v ceně vstupného do zoo.

Místní zoologická zahrada chová neuvěřitelných 150 druhů zvířat, což je kolem dvou tisíc živočichů od savců přes ptáky, obojživelníky až po ryby. Vidět tu můžete třeba vlka, rysa, bizona nebo majestátního kozoroha. Mezi místní oblíbence určitě patří legrační svišti nebo medvěd, který má parádní výběh s jezírkem. Uvidíte tady i nejmenšího a největšího ptáka, který v Alpách žije. Zatímco ten největší, orlosup bradatý, má rozpětí křídel až tři metry, váha toho nejmenšího, králíčka obecného, se pohybuje kolem pěti gramů. Nikde jinde na světě také nemají tak velkou a kompletní sbírku alpských ryb a určitě vás překvapí, že v Alpách žijí také želvy.

Zoologická zahrada je připravena i na děti. V malé místní farmě si mohou I v ZOO jsme spotřebiteli"osahat" kozu nebo krávu a přímo pod medvědím výběhem je vybudováno dobrodružné hřiště s nejrůznějšími prolézačkami. Se životem medvědů se ostatně mohou detailně seznámit v Bärenhöhle - medvědím doupěti, které bylo vybudováno právě pro tyto účely. Nejnovější atrakcí je dobře jištěná lezecká stěna, která je přímo vedle klece orla skalního.

Ať se už vydáte do ZOO u nás a nebo v zahraničí, návštěvu si užijte bez zbytečných nepříjemností a reklamací. 

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
navštevníci
Obrázek uživatelky
profil
My jsme byli tento týden v ZOO Dvůr Králové. A něco na těch zvířatech bylo divného. Skoro všechna byla otočená zády SmajlíkSmajlíkSmajlík Dělali jsme si legraci,že to jsou jen kulisy,ale i tak to tam bylo moc fajn.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles