Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Milé dámy, vycházejte s penězi - klidně i na dálku!

14. 11. 2009 | Finance
Krize, nekrize, radost z nakupování nás nemůže opustit. A má to dokonce jednu výhodu. Naučí nás s penězi lépe vycházet a při svých nákupech také více přemýšlet. Stejně jako nad tím, jak se svými penězi hospodařit, jak s nimi nakládat, jak je investovat. Příležitostí je dost, jen to chce chladnou hlavu a přemýšlet přece jen trochu více než doposud. A také se nebát moderních technologií.

 

Banky nás uklidňují, že jsou v dobré kondici. Zapomíná se však například na družstevní záložny, které jsou součástí českého finančního trhu. Nabízejí obdobné služby jako většina tuzemských bank, avšak mnohdy mnohem zajímavější. A ani moderními technologiemi se od bank neliší.

 

Když jsme u toho, jak své peníze nejlépe uložit, pak se v současné době vyplatí intenzivně uvažovat právě o družstevních záložnách. V nich se vyplatí vložit své peníze především do termínovaných vkladů, tradičních bankovních produktů, které přinášejí jistotu a solidní zúročení i v době ekonomické krize. A často bývají podstatně vyšší než u klasických bankovních domů. A riziko, o kterém se v minulosti u družstevních záložen hovořilo? Naprosto žádné! Vklady jsou i u záložen – stejně jako u bank – stoprocentně pojištěny až do výše 50 tisíc euro, tedy zhruba do 1,3 milionu korun.

 

Moderní žena vyhledává také moderní způsoby práce s penězi. To spočívá v poslední době především v takzvaném spoření na dálku, tedy v podstatě v bankovnictví přes internet, v klidu domova či kanceláře.

 

Jedním z produktů, který splňuje tyto trendy, jsou takzvaná Spoření n@ dálku, které spořitelního družstva dnes už běžně nabízejí. Klienti si mohou z pohodlí domova založit on-line vkladový účet, ke zhodnocení svých úspor není nutná osobní návštěva pobočky. Navíc při založení účtu přes internet získávají klienti ještě vyšší úročení a dokonce ušetří, protože nemusí platit za zápisné do záložny.

 

Velkou jistotou u družstevních záložen je fakt, že finanční krize tyto instituce ani jejich klienty zatím nijak nezasáhla. Je to i proto, že se družstevní záložny nepouštějí do hazardních úvěrových obchodů. Z takových obchodů se ale poučila valná většina bankovních domů.

 

Pokud se rozhodnete pro služby družstevních záložen, musíte se nejprve stát jejich členem, složit základní členský vklad a zaplatit zápisné. Výše těchto poplatků se mezi záložnami liší. Nemusíte však mít obavy, základní členský vklad se obvykle pohybuje v rozmezí od jedné do tisíce korun a ani zápisné není závratná částka. Řádově v desítkách korun. Pokud se ale rozhodnete pro moderní způsob zřízení vkladu on-line způsobem, jste od zápisného osvobozeni.

 

Jak tedy v této krušné době spořit? Nejprve je třeba si ujasnit, kolik kdo má volných financí a jak dlouho je může postrádat. Důležitými kritérii by měly být především úroková sazba, délka trvání a způsob připisování úroků.

Družstevní záložny těží zejména z dobré znalosti lokálních poměrů. Ta jim umožňuje dobře poznat jejich zákazníky. Kampeličky jsou tak schopny lépe pomoci v řešení možných finančních potíží.


Autor: Dr. Jaromír Pohan


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je přesnéSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já tedy s penězi klidně vyjdu.
Otázka je, s čím se vrátím.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dnes jsou tak směšné úroky, že kdo nerozumí bursem tak obyčejnýmstřádáním toho mnoho nezíská.
Obrázek uživatelky
profil
Každá banka či pojišťovna musí mít ze zákona svoji zajišťovnu, jak je to u všech možných fondů a kampeliček si jistá nejsem, ale již mnoho lidí přišlo o peníze...!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles