Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vše pod pokličkou

30. 05. 2010 | Finance
     Jste také názoru, že to, co se doma uvaří, má se doma také sníst? Já totiž také. Dalo by se napsat asi hodně řádků na toto téma, já bych jej však převedla do trošku jiné sféry, jestli dovolíte.
   
Učili nás ve škole, že rodina je základ státu, - ano, s tím si dovolím souhlasit. V úplné rodině jsem vyrůstala, v úplné rodině vyrůstá i náš syn. Co si mám ovšem slibovat, nebo nejen já, ale i on  - v příštích letech (v budoucnu) od státu nebo od té rodiny, která je tedy státu základem?
     Já jsem se v ČR narodila, tehdy v ČSSR. Rodiče na mne dostávali přídavky, měla jsem "nárok" na studie. Odmítla jsem ze zcela svých soukromých důvodů studovat školu s maturitou, tudíž jsem absolvolala pouze odborné učiliště. Budiž. Ovšem se závazkem - odpracování 3 let v oboru, asi jako všichni ostatní. Tři roky po vyučení jsem doslova od své práce utekla, jelikož mne nijak nenaplňovala.
    Kterého studenta čeká něco podobného dnes? Sehnat práci v jeho oboru je dost tvrdý oříšek. Ptám se..., proč?
    
Nejedná se pouze o mladé lidi, kteří právě dokončili svá studia, ale také o jejich rodiče, někdy i prarodiče. O lidi, kteří nějakým způsobem ten základ státu ovlivnili, přičemž v dnešní době jsou oni sami, jako jedinci a jejich rodiny, - státu spíše na obtíž.
     Jak je to možné...???!!! Všude kolem nás pracují cizinci.., mají práce tolik, že jak oni sami tvrdí, neví, kde jim "hlava stojí". Je to velice jednoduchá hádanka. Náš právní systém dovoluje agentury práce - neboli pracovní agentury, což je problém číslo 1!!! Agentury "zaměstnávají" cizí státní příslušníky, jelikož tento systém zase vyhovuje investorům, kterým stačí jen několik česky hovořících pracovníků, které stejně zakrátko, po zaučení cizinců propustí, jelikož šetřit se musí všude. Proč tomu tak je? Protože náš právní řád je tak nedokonalý a mohou si toto dovolit. Je to jednoduché. Vracíme se bohužel do doby, kdy otrokáři měli biče v ruce!  Buď budeš makat, dokud neumřeš, nebo umřeš, protože tu tíhu na sebe nepřevezmeš, ale "mě - nám" bude dobře.
     Neuznávám názor, že Češi by za ...takové peníze nepracovali.
To je vskutku blbost. Jelikož, kdyby byla minimální mzda stanovená skutečně, tak jak by měla být, aby vyhovovala normálním lidským potřebám, nemohla by tato situace nastat. Něco jiného je životní minimum.
    K čemu jsou v ČR zahraniční investoři, když zaměstnávají cizince? Asi vím....., ale ne jen já, ty,  i vy... k NIČEMU!!!

Vikitorie - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Vikitorie, píšeš velkou pravdu, která se nelíbí a tak se raději o ní mlčí, nebo nadává v hospodách.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles