Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní radovánky – jak si je nezkazit následkem úrazu

27. 07. 2013 | Zajímavosti
Konečně k nám přišlo léto a děti plně vyrazily za prázdninovými radovánkami. Po dětském smíchu může ale snadno přijít i pláč – venkovní úrazy dětí právě v tomto období rostou a bývají velmi závažné.

Děti mají více volna a méně dohledu dospělých. Rády se mezi sebou předvádí a vyzývají. Takové situace často vedou k úrazům, které mohou skončit až hospitalizací. Podle statistik obecně prospěšné společnosti Dětství bez úrazů dochází ročně v České republice k 450 tisícům úrazů dětí, z nichž až 45 tisíc vyžaduje hospitalizaci. Dva až tři tisíce dětí ročně zůstanou doživotně postiženy a vyžadují trvalou péči.

Úrazům se dá předcházet a jejich riziko zmírní dohled rodičů, vlastní opatrnost dítěte a správně zaměřená výchova. Rodiče by proto měli děti důsledně poučit o možných rizicích a také si být vědomí toho, že děti reagují jinak než dospělí. Například děti do 10 let ještě nemají vyvinuté hloubkové stereoskopické vidění, což je příčinou chybného odhadnutí vzdálenosti. Dítě tak mylně považuje velká auta za bližší a malá auta za vzdálenější. Problémy mají také s odhadnutím rychlosti jedoucího auta, bezpečně nerozliší ani stojící auto od jedoucího. Zorné pole dětí je navíc zúženo o 30 % oproti dospělým, proto jsou pro ně některá nebezpečí v podstatě neviditelná.

úrazy v létěÚraz působí bolest nejen dítěti samotnému, ale i celé rodině. Kromě emoční stránky může úraz znamenat šok i po stránce finanční. Závažnější zranění mohou představovat pro rodiče výdaje v řádech desetitisíců či statisíců korun. Když k tomu připočteme splácení hypotéky nebo jen běžné výdaje na chod domácnosti, může to život značně zkomplikovat. Pokud je dítě hyperaktivní, stojí za to popřemýšlet o vhodné volbě úrazového pojištění. V dnešní době jsou možnosti zabezpečení skutečně rozsáhlé a každý si může rozsah pojištění nastavit podle aktuálních potřeb dítěte. Je možné pojistit nejen krytí trvalých následků úrazu, ale i drobné následky úrazu, zlomeniny či pro dítě velice nepříjemné popáleniny. 
Pomyslnou třešničkou na dortu je potom možnost pojistit dobu nezbytné léčby úrazu, kdy pojistné plnění může částečně nebo i úplně pokrýt snížení příjmu rodiny způsobené ošetřováním dítěte. 
Standardem je dnes taktéž i možnost pojistit aktivního sportovce, a to často i bez zvýšení  pojistného. Proto není nutné omezovat oblíbené sportovní aktivity jenom kvůli obavám z následků úrazu.

Zdroj: MetLife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !