Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rychlá úleva od bolesti kloubů

4. 10. 2010 | Nemoci
Bolest kloubů bývá jedním z nejčastějších projevů stárnutí organismu, ale může být také následkem úrazu vzniklého při sportovních aktivitách. Se zvyšujícím se věkem nás může postihnout řada onemocnění kloubů. Důležitá je proto včasná diagnostika problému a prevence. Na lékaře bychom se měli obrátit vždy, když bolest neodezní během několika dnů.

Bolest kloubů

při sportovních zraněních

Sport, ať již rekreační nebo profesionální, s sebou přináší jistá zdravotní rizika hlavně v případě, přeceníme-li své síly. K nejčastějším sportovním zraněním patří poranění svalů, křeče, přetížení a následná bolest kloubů a zad, podvrtnutí, anebo dokonce zlomeniny. Při velké či přetrvávající bolesti je vhodné vyhledat lékaře. Lehčí odřeniny a pohmožděniny je samozřejmě možné řešit lokální aplikací přípravků proti bolesti.

KloubyMasti, krémy či gely pronikají do postiženého místa a tlumí bolest. Nezatěžují organismus a svůj účel zmírnit bolest plní poměrně spolehlivě. Mezi ty nejznámější patří přípravky s obsahem látek ibuprofen, ketoprofen, indometacin anebo diclofenak. Některé z nich je potřeba aplikovat 2× až 5× denně, proto o radu požádejte svého lékárníka.
Jako přírodní alternativu bez vedlejších účinků a se stejným efektem pro úlevu od zánětu a bolestivosti lze použít  krém s účinnou látkou Celadrin. Tato účinná látka jako jediná získala podporu Mezinárodní federace sportovního lékařství (FIMS). Vedle mnoha jiných výrobků na trhu pak máte jistotu, že se vám dostal do rukou přípravek s doporučením jedné z nejvyšších autorit v tomto oboru.

Osteoartróza (OA)

Věkem nebo neúměrným zatěžováním dochází k opotřebení kloubní chrupavky, které je při větším rozsahu doprovázeno zánětlivými pochody. V důsledku zánětů dojde k nedostatečnému obnovování a výživě kloubní chrupavky následované jejím pozvolným úbytkem. Výsledkem je dlouhodobá bolest kloubů. Tomuto onemocnění se říká osteoartróza (OA). Léčba osteoartrózy by měla být komplexní a spočívá v nefarmakologickém i farmakologickém postupu. Farmakologická léčba se zaměřuje na potlačení zánětu a bolesti, avšak u léků je potřeba počítat s možnými vedlejšími účinky a omezenou dobou užívání.
Další možnost představují léky nebo doplňky stravy pro výživu kloubů ze skupiny SYSADOA, které obsahují glukosamin a chondroitin sulfát, látky obsažené v samotné chrupavce. Zvýšeným příjmem těchto látek dodáváme tělu stavební kameny pro obnovu chrupavky. Výsledný efekt závisí na délce užívání (obvykle je nutné užívání několik měsíců) a především kvalitě přípravku.
Na jiném principu je založena funkce látky Celadrin, která rychle proniká do cílových tkání, kde působí rychleji (již během několika dnů) než jiné tabletové formy kloubních přípravků. Cílovou tkání je například zduřelý kolenní kloub, namožená šlacha či bolestivý sval. První známky úlevy se dostaví již po několika dnech užívání.


Zdroj: Barnys
Foto: Thinkstock


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já užívala GS COndro a nic,žádná úleva,jen vyhozené peníze.Docela by mě zajímalo,jaké bylinky pomáhajíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na klouby mi pomohl Priessnitz, koupila jsem si přímo balení se zábalem a pravidelně ho dělala. Výsledek byl určitě cítit a kdyby zase se něco objevilo, tak aspoň už vím, co si mám koupit.
Obrázek uživatelky
profil
ako sa vyhybat zápalom,,,nestačí sa len obliekať
Obrázek uživatelky
profil
uzivat pravidelne Proenzi3 a je po bolestech
Obrázek uživatelky
profil
bolest klbov je iste neprijemna
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles