8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Síla léčivých kamenů

16. 01. 2012 | Péče o tělo
Svět drahých kamenů je pestrý a pozoruhodný nejen pro odborníky. Kameny jsou efektním doplňkem ženy; nacházíme v nich krásu, ale také léčivé účinky a energii.

Dnešní stoupenci léčby pomocí kamenů zdůrazňují především psychické účinky síly drahých kamenů, jejichž specifické vlastnosti aktivují samoléčebné schopnosti organismu.  Kameny mohou podle nich ovlivnit především ty nemoci, které jsou psychosomatického původu. Kámen ve vás posílí to, co potřebujete, či naopak sníží to, čeho máte příliš.

Který kámen vybrat?


Nejjednodušší a nejčastější způsob samoléčby je nošení určitého kamene na těle v podobě šperku. Až si budete někde ve specializovaném obchodě vybírat ten „váš“ kámen, nepřemýšlejte: dejte na svou intuici a určitě sáhnete po tom pravém. Možná se setkáte s výběrem podle znamení zvěrokruhu, ale ten je vzhledem k jedinečnosti každého člověka jen omezený. Pravý kámen pro vás je ten, který se vám na první pohled zalíbí, něčím vás zaujme, prostě si vás sám najde… Při výběru hraje roli barva, druh nebo i tvar kamene. Pozor bychom si měli dát jen na černý kámen vsazený do šperku - může být nositelem zlých vibrací. Dvojnásob pozor si dejte, když nějaký šperk naleznete: podle ezoteriků ztracené poklady, po kterých někdo truchlí, nálezce šťastným neučiní.  Pokud si budete kupovat šperk ve starožitnictví, odborníci doporučují nezapomenout na očistu od negativních vlivů původního majitele. Stačí šperk omýt pod tekoucí studenou vodou a 24 hodin ho nechat sušit na slunci nebo v proudícím vzduchu. Tuto očistu je dobré dělat i u nových kamenů, přibližně jednou za 4 - 6 týdnů.

Pozornost je třeba věnovat i správnému skladování kamenů: vyvarujte se toho, aby byly uložené v blízkosti peněz nebo klíčů. Tam, kde máte kameny uložené, by neměl chybět křišťál, který má očistné schopnosti.

Jak působí různé nejběžnější kameny:


Křišťál: velké horské křišťály přinášejí harmonii; můžete je mít rozmístěné v bytě tak, aby přes ně pronikaly sluneční paprsky.

Křišťál je vhodný pro nerozhodné, kterým pomáhá najít správná řešení. Nabíjí energií, chrání před bolestmi hlavy způsobenými stresem a únavou.

Tygří oko:
nemělo by chybět těm, co studují - dodává sebedůvěru, vytrvalost a píli, usnadňuje učení zlepšením koncentrace.

Bývá účinné při úporných bolestech hlavy, posiluje kosti a klouby, pomáhá při onemocnění dýchacích cest.

Růženín: je kámen vhodný pro bázlivé, v bytě zbavuje strachu a mírní sklony k panice. Žádný jiný kámen nemá takový vliv na lásku - v době partnerské krize nám dodává sílu a víru, že bude zase dobře…  Navíc pozitivně ovlivňuje plodnost a potenci, posiluje touhu po partnerství. Vhodný také posiluje srdce a  umístěný pod postelí se vám postará o dobrý spánek.

Citrín: nošený na pokožce posiluje sebedůvěru, pomáhá odstraňovat podrážděnost a nespokojenost. Pomáhá při potížích zažívacího ústrojí.

Jantar: nejúčinněji působí, když se přímo dotýká kůže (noste ho v náramku nebo přívěsku na krku). Vyvolává pocity štěstí, pomáhá při řešení složitých problémů a odvrací negativní energii.

Jeho sílu využijete při onemocnění dýchacích cest a srdce a při léčbě revmatismu. Urychluje také hojení ran, tiší bolesti zubů.

Hematit: zvyšuje vitalitu, pomáhá najít radost ze života. Používá se i při léčení chudokrevnosti.

Malachit: tento polodrahokam podporuje vitalitu a představivost, zbavuje zábran na cestě k životnímu štěstí. Pod polštářem na noc zaručuje klidný spánek.

Léčí zejména nemoci očí, pomáhá při plísňových onemocněních kůže a nehtů, ekzému, žlučníkových potížích, při revmatismu. Zbavuje organismus jedovatých látek, zmírňuje záněty.

Tyrkys: symbolizuje štěstí a krásu. Usměrňuje změny nálady, zahání zármutek, dodává energii a optimismus, pomáhá nalézt správnou životní cestu. Je to kámen, který byste měli mít s sebou na cestách: prospívá mu měnit místo. Nejlépe působí v prstenu nebo v přívěsku na krk.

Léčivé účinky se projeví zejména u očí, ale také působí blahodárně na srdce, plíce, játra a žlučník. Mírní bolesti a odstraňuje z těla toxické látky.

Stříbro versus zlato:


Cítíte se často unavení? Zkuste sundat všechny prstýnky, náušnice a řetízky, které jsou ze stříbra. Tento kov totiž ubírá energii.  Oproti tomu zlato vás energií spolehlivě nabije - zvláště pokud je váš zlatý šperk doplněný kamenem.

Co říct závěrem? Výčet drahých kamenů a povídání o nich by mohlo být ještě delší. Pokud vás tato problematika zajímá, jistě si hravě najdete další informace sami. Všechny tyto kameny jsou běžně dostupné a každý má možnost najít si ten svůj. Na jejich léčivý účinek se samozřejmě nemůžeme spoléhat stoprocentně. Proč to ale nezkusit? Musíte jen mít víru v jejich pomoc a třeba se pak i pro vás stanou vítanými pomocníky na cestě životem. A nezapomeňte: kámen darovaný z lásky má dvojnásobnou moc…

uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
taky raděj zlato Smajlíkhlavně dobrá investice-jen mít za co nakupovat
Obrázek uživatelky
profil
já mám raději zlato,ale nepohrdnu ani se stříbrem.
Obrázek uživatelky
profil
Zlato dodává energii, stříbro bere energii a chirurgická ocel je negativní. Mělo by to být na těle vyvážené nebo aspon by se na noc měli sundávat prtýnky. Pokud někto má fest prstýnek např.snubák, tak si přiškrcuje energii k orgánům nebo částem těla, která tam zrovna jsou pro daný prst.
Přeji hezký den Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Věřím tomu, co je tady psáno, i když víra Tvá Tě uzdravila. Já již hezkých pár let nenosím ani stříbro ani zlatoi, poslewdní, co jsem nosila předc 2 lety byly zlaté naušnice opravdu 14- ti karátové, které mi hlavně na levém uchu úplnbě zčernaly, nechala jsem je vyčistiut, leskly se jako alabastr za necelé 2 měsíce byla levá náušnice zase znovu skoro černá, věřím tomu, že to signalizuje nějakou nemoc v těle, víte o tomhle někdo něco víc?omluva za chyby
Obrázek uživatelky
profil
Nevím, jak je to s tím stříbrem nebo zlatem, protože už dávno nenosím ani jedno, ale co se kamenů týká, tak těch mám už docela slušnou hromádku. Smajlík
Začalo to kdysi úplně nevinně prvním zářivým kouskem selenitu a od té doby u nás doma přibylo nejrůznějších druhů polodrahokamů už "pár kilo". A jak se znám, asi to pořád ještě není "konečná". Smajlík
Všechny jsou nádherné, každý jinak a každý má své jedinečné vlastnosti, stačí si jen vybrat "ty pravé" právě pro nás...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles