Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slečna z cementu

13. 04. 2010 | Vaše příběhy

Představovala jsem si to jinak. Když jsme měli spoustu plánů na přestavbu bytečku. „Chápeš! Tady bude postel a v ní budu celé dny hajat já a tady budou žebřiny a tam budeš viset ty a budeš na mě volat, co bude k obědu!“ předváděla jsem běžné rodinné situace. Přestavba bude trvat tak dlouho, že bychom si na zelené louce za zlomek toho času postavili dvoupatrový bunkr.


Určitě všichni znáte to nadšení pro vlastní projekt, kdy takové věci jako peníze, čas a skutečné vlastnosti materiálů ustupují do pozadí ve prospěch jakési mlhavé představy o výsledku.
 Hrozně ráda  se s přítelem motám po té polozřícenině s lihovou fixou a po zdech čmárám elektrické zásuvky a futuristický nábytek. Zblblá z reklam na hypotéky jsem se zasnila a plasticky viděla tuhle scénu. Já stojím ve slušivých montérkách a čepičkou z novin na štaflích a natírám zeď modrou barvou. Přítel stojí ve frajerských džínách pod štaflemi a ve volných chvílích maluje prstem do zasychajícího betonu srdíčka. Oba se šťastně smějeme. Přítel mi mázne barvou něžně po tváři a řekne: „Ty moje pomalovaný štěstí!“ No uznejte, že moje romantická představa o tom, jak probíhá rekonstrukce bytu nemá příliš reálné kořeny.

A tak taháme po nocích pytle s cementem. Nadávky a nehty lítají všude okolo a někde na dně zasychajícího betonu leží jediný klíček od schránky. O víkendech jezdíme po nákupních střediscích, kde předvádíme italské scény na téma sprchový kout nebo vana, laminát nebo dřevo a všichni prodavači nás už znají a vědí, že tomu nerozumíme ani jeden. A tak vždycky přijdeme s nějakým plánem, prodavač od obkladů se nám srdečně zasměje a my odjedeme s plánem úplně jiným.

 Největší strach mám ale ze sousedů. Chtěla jsem upéct bábovku a obejít s ní polovinu sídliště. Viděla jsem to v televizi. Neumím péct, tak se alespoň na sousedy mile usmívám a hlasitě zdravím. Oni se neusmívají a nezdraví. Nemají nás rádi, protože jim už šest týdnů kopeme nad hlavami. Kdyby ochutnali mojí bábovku, uznali by, že rachot sbíječky nezanechá takovou pachuť jako moje těžké moučné těsto. Moje pekařské výrobky mají tu unikátní vlastnost, že když je ochutnáte, za celý den se Vám už nic horšího nestane.

A tak asi dneska kromě červených cihel nakoupím někde perníčky a zbaběle je naházím sousedům do schránek, protože láska prochází žaludkem, i když ta moje bude ještě pár měsíců procházet stavebninami.


Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Úžasně napsané, slzy mi smíchy tečou!!!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Buďe ráda, že to sousedé přežili, to já jsem si dávala tapecírovat dveře od bytu, řeeslník mohl přijít až odpoledne a to bylo napomínání, že rušíme děti. To já jsem nikdy na nikoho nešla i když jsem uklízela téměř denně, když někdo předělával byt.
Obrázek uživatelky
profil
vtipně napsáno--Smajlík se ani nedivím, že Vás nemají rádiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Velmi povedený článek, to se mi líbí, když se dokáže čověk zasmát všem trampotám, hezky se to čte a hned je lepší nálada.
Obrázek uživatelky
profil
vtipně napsané,opravovali jsme starý dům,tak to známSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles