Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sokolov s mizejícími šachtami

19. 03. 2010 | Česká republika

Toto město se rozkládá uprostřed trojúhelníku tří známých lázeňských měst - Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy lázně. Svou tradicí patří mezi hornická města - již od konce 18. století se zde těžilo hnědé uhlí. Avšak v posledních letech prochází velkými změnami a úpravami.

Šachty v okolí města mizí a díky rekultivaci se okolí města radikálně mění.
Místo nehezkých, šedých dolů jsou nyní v okolí přírodní lesoparky, výstavbu golfového hřiště zrealizovala na svých pozemcích společnost Sokolovská uhelná a.s., jako příkladný projekt navazující na sanační a rekultivační úpravy pozemků. Z jednotvárné „měsíční“ krajiny se podařilo vybudovat golfové hřiště, které se svými parametry, designem a kvalitou chce zařadit mezi golfové klenoty mistrovských hřišť v České republice.

V  neposlední řadě se zde vybudovala vodní nádrž Michal, je to rekultivovaný bývalý povrchový důl na hnědé uhlí. Leží v blízkosti města Sokolov (500m). V areálu vodní nádrže Michal můžete nalézt spoustu atrakcí jakon např. tobogán, trojskluzavku, vodní houpačky, vodní šlapadla, dětské vodní klouzačky v brouzdalištích, dětská hřiště, tenisové hřiště s umělým trávníkem, minigolfové hřiště s osmnácti jamkami, kuželkářské dráhy, ruské kuželky a mnoho dalších aktivit.

Za prohlídku jistě stojí historický zámeček uprostřed města, jehož historie sahá do konce 13. století, kdy zde stála kruhová vodní tvrz. Ta byla kolem roku 1480 zcela přestavěna na pozdně gotický hrad téměř čtvercového půdorysu s nárožními věžemi. Nachází se v něm knihovna, městské muzeum se stálou expozicí: Příroda, historie a etnografie regionu a Geologie, rudné a uhelné hornictví Sokolovské pánve, Slavkovského lesa a západních Krušných hor, ale také obřadní síň na uzavírání mnželství a různé slavnostní příležitosti.

Pro sportovce se v našem městě nachází krytý bazén, sportovní hala. V zimě roku 2008 bylo na stadionu v Sokolově slavnostně otevřeno nové hřiště s umělým trávníkem třetí generace, které po dlouhých letech nahradilo stávající škvárové hřiště a tento rok se otevře zcela zrekonstruovaný zimní stadion.

Naše město asi nemá žádné nej - které by se dalo zapsat do knihy rekordů, ale i v této uspěchané době se stále vyvíjí a snaží se zpříjemnit bydlení všem obyvatelům, nebo jen prožít pěkný čas pro návštěvníky, kteří do města zavítali.

Já jsem se v tomto městě nenarodila, ale žiji zde již 35 let a myslím, že město Sokolov má své kouzlo a stále se vyvíjí a každý host, který si sem najde cestu určitě objeví krásy, které i toto dříve nazývané hornické město, má.

 

Mudrenka – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Sokolov s mizejícími šachtami:

Sokolov s mizejícími šachtami
Sokolov s mizejícími šachtami
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsem překvapena tím, co zde popisuješ. Do Sokolova jsme jezdili se synem, který hrál hokej v 80tých létech min.století. Bylo to smutné, šedivé, oprýskané město. Určitě se k vám podíváme. SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
můj muž byl v Sokolově před víc než 30ti lety na vojně. Byl tam aasi dva měsíce, byla jsem 2x za ním, ale už bych to nepoznala.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek se zajímavými místy. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkný článek, povedl se ti, dobře jsi popsala vše, škoda že to mám daleko, hned bych se jela podívatSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Velmi pěkně napsané,já už západní čechy navštěvuji 15let,hlavně Sokolov,opravdu se hodně změnilo a taktéž jeho okolíSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles