Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Arms And Sleepers - turné jednoho z objevů současné světové hudební scény

8. 05. 2010 | Novinky

Zkuste si představit atmosféru ospalého dopoledne na mořské pláži kousek od Vašeho domu, kdy sedíte ve své oblíbené kavárničce s výhledem na moře a se šálkem kávy v ruce. Slunce Vás přijemně oslepuje a hřeje.


A tak v rámci nostalgické pohody začnete zahloubaně přemýšlet nad tím, co se ve Vašem životě doposud událo a jak se věci okolo Vás mají. A k tomu všemu se Vám v hlavě spustí soundtrack Vašeho života. Ten soundtrack Vašeho života se jmenuje Arms And Sleepers.  Zveme všechny milovníky kapel typu Sigur Ros, Massive Attack nebo Radiohead na promo turné jednoho z objevů současné světové hudební scény, lahůdkového amerického ambient trip-hop dua Arms And Sleepers, které vystoupí v ČR na těchto místech :


ÚT 11.5.2010 PRAHA / MC MODRÁ VOPICE 
ST 12.5..2010 BRNO / MELODKA 
ČT 13.5.2010 OSTRAVA / TEMPL CLUB
PÁ 14.5.2010 KRNOV / KOFOLA MUSIC CLUB 
SO 15.5.2010 TŘEBÍČ / KLUB-B 


skupinaDo ČR přijíždějí znovu zahrát živě podruhé jako reakce na jejich velmi úspěšný koncert v pražském music clubu Modrá Vopice v Lednu 2010. Jejich vystoupení slibuje silný kulturně emocionální zážitek podpořený skvělými projekcemi, který se svým pojetím dá přirovnat k živému vystoupení uhrančivých Sigur Ros, Massive Attack nebo Radiohead.


Umělecký koncept Arms And Sleepers vznikl za nemocnicí ve městě Cambridge, kde v jedné z místních uliček ležel na zemi krvácející muž s hrajícím kazetovým přehrávačem v ruce. Z drobného reproduktoru zněl gospelový sbor, který se mísil s živou pouliční jazzovou kapelou, která hrála opodál. Umírající muž upustil kazetový přehrávač na zem a zavřel své oči. Mix obou zvuků bylo to poslední, co slyšel, než zemřel. On odešel z tohoto světa, nicméně mix zvuku jeho kazety a pouliční jazzové kapely stvořil umělecký koncept Arms And Sleepers.


Již v roce 1978 vytvořil legendární Brian Eno nový druh elektronické hudby založené na diskrétním minimalistickém přístupu k hudbě a všudypřítomných zvucích, která měla být využita jako jako hudba v pozadí na letištích a jiných centrech masového výskytu lidí. Tento druh hudby má za úkol přinést uklidnění lidem, kteří chvátají z jednoho místa na druhé. Bohužel se tento původní záměr vymknul tvůrci z rukou a tvorba Briana Ena se dostala do rukou milovníků elektronické hudby na celém světě. Tato zadumaná náladová elektronická hudba složená z elektronických naprogramovaných aranží s živými melancholickými nástroji a velmi
uklidňujícími vokály dala vzniknout pozdější světové trip-hop/ambient scéně, na které se pohybují skupiny Portishead, Massive Attack, Groove Armada, Sigur Ros a další.


skupinaZáklad Arms And Sleepers tvoří Max Lewis, který zajišťuje programování a klávesy a Mirza Ramic, který hraje na baskytaru a klávesy. Sestava Arms And Sleepers dále obsahuje živé bicí a zpěv. Vše je doplněno o projekce a vizuální kreace bostonského umělce Dado Ramadaniho. Arms And Sleepers pochází z prostředí amerických velkoměst Boston a Portland a jejich tvorba odráží atmosféru amerického East Coast. Ve své tvorbě kombinují virtuózní naprogramovanou elektronickou hudbu, nostalgické zvuky syntezátorů, organické beaty, živé perkuse, xylofón, post rockové kytary s atmosférou ranní kávy v oblíbeném coffee shopu za deštivého rána na mořském pobřeží na East Coast.


Arms And Sleepers právě vydali nové album ´Matador´, na kterém hostují Mona Elliott (Travels), Ben Shepard a Catherine Worsham (Uzi & Ari), Philip Jamieson (Caspian) a Adam Arrigo (Main Drag). Toto album se chystají podpořit druhým evropským turné, které proběhne v Květnu 2010. Arms And Sleepers již vydali několik úspěšných desek a již několik let úspěšně vystupují po celém světě a budují si v rámci trip-hop/ambient scény kultovní status.


Přijďte si vychutnat silný kulturně emocionální zážitek, který Vás emocionálně naplní až po okraj.


Zdroj: Modrá Vopice.eu


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !