Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Aerosmith jsou zpět a připravují velké koncertní tour Cocked, Locked, Ready To Rock Tour

23. 05. 2010 | Úspěšní lidé

Senzační návrat jedné z největších rockových kapel v historii se odehraje v červnu a červenci tohoto roku v rámci evropských zastávek a s největší pravděpodobností půjde o největší koncertní zážitek letošního léta.


Na přání všech se vracíme, a nabití energií víc než kdykoliv předtím, kráčíme přes moře a voda se před námi rozestupuje.“ říká Steven Tyler.
Aerosmith dorazí do Evropy letos v létě, jsme připraveni na 11 koncertních zastávek“ dodává Joe Perry. Aerosmith-Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton a Joey Kramer navštíví Evropu po tříleté pauze a svoji rockovou show představí v rámci jedenácti potvrzených koncertů.


skupinaZa více jak třicet let své existence Aerosmith definovali podobu amerického rock ‘n‘ rollu, vyhráli celou řadu prestižních ocenění (včetně cen Grammy), vyprodali haly po celém světě a prodali více jak 150 milionů kopií svých nahrávek. Bubeník Joey Krammer říká: „Aerosmith jsou zpět! Větší, lepší a silnější než kdykoliv předtím! Takže fanoušci v Evropě pozor, dostaneme Vás!“ Kytarista Brad Whitford dodává: „Nejsem si jistý, kdo je šťastnější, jestli kapela nebo fanoušci. Nemůžeme se dočkat. Uvidíme se letos v létě!“ Basista Tom Hamilton závěrem říká: „Na jedné věci se všichni shodneme, a to že tuhle kapelu milujeme a teď je na čase si pořádně koncerty užít!


AEROSMITH


Nejprodávanější americká rock´n´rollová kapela všech dob
Když jsme začínali, nebyli jsme zas tak ambiciózní. Prostě jsme jen chtěli být ti největší, co kdy chodili po téhle planetě, chtěli jsme být největší rockovou kapelou, jaká kdy vznikla. Chtěli jsme všechno! Tohle všechno jsme prostě chtěli mít!“ (Steven Tyler)


A tohle všechno měli. Potom o všechno přišli, aby to pak s velkou slávou zase získali zpět. Příběh divokých rockerů z Bostonu začíná stejně obyčejně jako příběh většiny rockových kapel. Parta kluků ze střední vrstvy, kteří milovali rock´n´roll, na němž vyrůstali a poslouchali jej odmalička, se rozhodla založit kapelu, aby mohla napodobovat své idoly a dělat kravál.
Počátky AEROSMITH sahají až do roku 1964, kdy teprve 16letý Steven Tyler zakládá svou první „seriózní“ kapelu THE STRANGEURS, a o dva roky později nastupuje poprvé do studia s CHAIN REACTION.


Ve stejné době zakládají kytarista Joe Perry a baskytarista Tom Hamilton PIPE DREAM, ze které se později stává blues-rockové trio JAM BAND. Obě
kapely koncertují převážně v Sanapee, New Hampshire. CHAIN REACTION příležitostně vystupují jako předkapela tehdy populárních THE BYRDS, BEACH BOYS a také si zahráli s YARDBIRDS, v jejichž poslední sestavě tenkrát působil Jimmy Page.


V roce 1969 se obě kapely společně setkávají na jednom pódiu a Steven Tyler je doslova unešený tím, jak zní „Rafflesnake Shake“ od FLEETWOOD MAC´S v podání JAM BAND. „Udělali tu skladbu tak fantasticky a mně bylo v momentě jasné, že kdybych se s těmato klukama dal dohromady a udělal s nimi věci, které jsem předtím složil, že by zněly přesně tak, jak si představuju. A tak začala naše vzájemná spolupráce. Hrozně se mi líbil Joeův styl. Hodně improvizoval a nezakládal si pokaždé na tom, aby vše odehrál tak, jak by to mělo být. A to jsem prostě miloval“.


A tak se začala psát rocková legenda jménem AEROSMITH. Název kapely byl návrhem bubeníka Joey Kramera, který si už na střední škole pohrával s myšlenkou jednou takto pojmenovat svou kapelu. Bubeník vždycky popíral jakoukoli souvislost mezi názvem kapely a klasickým dílem „Aerosmith“ Sinclaira Lewise. Původní sestavu AEROSMITH doplnil ještě kytarista Ray Tabano, který ale z kapely po velmi krátké době odchází a je nahrazen Bradem Whitfordem. V roce 1973 vydávají AEROSMITH ve své klasické sestavě debutové album nazvané jednoduše „Aerosmith“.


V polovině 70. let již AEROSMITH patří mezi hlavní hvězdy americké rockové scény a koncertují převážně na vyprodaných stadionech.
Po mega úspěchu alba „Toys In The Attic“ a „Rocks“ však členové kapely přestávají zvládat svou slávu a kvůli silné drogové závislosti a vnitřním konfl iktům v kapele odchází oba kytaristé Joey Perry i Brad Whitford. Do sestavy sice přichází noví členové, ale AEROSMITH už zdaleka nedosahují takové popularity a kapela nefunguje jako předtím. Zlomovým rokem se pro AEROSMITH stává rok 1984, kdy se kapela opět schází v původní sestavě. Kapela je v lepší formě než kdykoli dřív.


Hudebně se ovšem AEROSMITH po své pauze hodně odklonili od klasického rocku 70. let a díky albům „Permanent Vacation“, „Pump“ a „Get A Grip“ se jim povedlo zařadit mezi komerčně nejúspěšnější rockové kapely na světě. Během své 40leté kariéry plné vzestupů a pádů jsou AEROSMITH stále pojmem amerického rock´n´rollu: na kontě mají přes 150 milionů prodaných desek, byli uvedeni do rock´n´rollové síně slávy, získali nesčetné množství různých ocenění včetně 4 cen Grammy, 12 cen MTV Awards, 8 cen American Music Award a 6 Bilboard Awards.


Po celém světě mají obrovskou fanouškovskou základnu, která zahrnuje víc než milion členů a je známá pod názvem Blue Army. Podle
statistik projeli AEROSMITH naši planetu zhruba 36krát a jejich koncerty zhlédlo přes dvě miliardy lidí.


Aerosmith vystoupí 1. 7. 2010 v Pražské O2 Aréně!


Zdroj: Aerosmith.com


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
romanticke skladby ...k romanticke nalade nekdy rada poslechnu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles