8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Byl jednou jeden člověk - 1.-4. díl

3. 11. 2008 | Televizní tipy
Před pár měsíci jsme fanouškům seriálu Byl jednou jeden život slíbili pokračování další série - Byl jednou jeden člověk. Stejně jako nás  provázela skupinka červených krvinek lidským tělem, budeme mít i tentokrát možnost, napříč lidskou historií, poznat, jako to vlastně bylo s „člověkem“.  


1. díl - Byla jednou jedna Země

První díl seriálu nám ukáže stvoření naší planety Země. Od dob pradávných, kdy se planeta Země ještě formovala, po vznik první malé živé buňky. Než se tato první buňka probojovala k životu, trvalo to víc než tisíc miliónů let. A než se z této maličké buňky stal živý organismus, pak primát a nakonec člověk … to je tak dlouhá doba, že si ji ani neumíme představit. V tomto díle se nám také představí první skupina lidí – Homo Erectus. Vracejí se z lovu. Do stromu uhodí blesk a zkušený vůdce tlupy prvních lidí začíná chápat, že ohně se bát nemusí, ale že by mohl být užitečný.

Byl jednou jeden člověk2. Díl - Člověk neandrtálský

Člověka jsme už poznali. Víme, že žije ve skupinách a tvoří společenství. V tomto díle však poznáváme člověka, zvaného „NEANDRTÁLSKÝ“. Lidé už loví zvěř a chytají ryby…. a umí sami rozdělat oheň. A protože nastává dlouhá a krutá zima, roční období se přestávají střídat, lidé se musí naučit migrovat, hledat teplejší místa na jihu. Oblékají se do kožešin a také poznávají zábavu. Jaké to je zahrát první tóny na píšťalku, nakreslit první obrázek na stěnu skály? Poznáte Člověka neandrtálského, který ovládal Evropu 65.000 let a pak beze stopy zmizel.

3. Díl - Člověk kromaňonský

Kdo je člověk „KROMAŇONSKÝ“? Jde o potomky Neandrtálců? Jejich bratrance, nebo přemožitele? Tito lidé už umí vyrábět nástroje, obchodují mezi sebou a oheň už  pro ně není nepřítelem. Nebojí se ho, umí díky němu ohřívat vodu a oblékají se do stále lepších a pohodlnějších kožešinových obleků. Protože je pořád velká zima, tito lidé žijí v jeskyních, kde mohou přečkat toto velmi kruté a chladné období. Lidé se stále učí a vývoj člověka je nyní asi 35.000 let před naším letopočtem téměř u konce. Uplynulo totiž skoro 99% dějin lidstva.

4. Díl - Úrodná údolí

V tomto díle objevíme kouzlo doby mezi 7.000 až 1.000 let před naším letopočtem. Lidé se naučili kultivovat půdu, začátky zemědělství jim zajistily další zdroje potravy. Střední východ je v této době centrem vyspělé lidské civilizace. Na březích řeky Nil vyrůstají obrovské pyramidy, které nás dodnes fascinují. Jak je možné, že lidé té doby uměli postavit tak ohromné stavby, a k jakému účelu byly postaveny?
Lidé také začali ovládat další živel a tím je voda. Umí budovat zavlažovací systémy pro svá pole a také vodu přivádějí ke svým obydlím. Učí se psát a tím také přichází nová etapa lidí… novověk.


Čtěte také informace o jednotlivých dílech DVD:

Byl jednou jeden člověk - 5.-8. díl
Byl jednou jeden člověk - 9.-13. díl
Byl jednou jeden člověk - 14.-17. díl
Byl jednou jeden člověk - 18.-21. díl
Byl jednou jeden člověk - 22.-26. díl
Byl jednou jeden člověk - evoluce člověka, jako animovaný seriál



Navštivte také oficiální webové stránky seriálu Byl jednou jeden člověk, na kterých budete mít možnost poznat kouzlo, které vás jistě osloví.



Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !