8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Byl jednou jeden člověk - 5.-8. díl

3. 11. 2008 | Televizní tipy
Před pár měsíci jsme fanouškům seriálu Byl jednou jeden život slíbili pokračování další série - Byl jednou jeden člověk. Stejně jako nás  provázela skupinka červených krvinek lidským tělem, budeme mít i tentokrát možnost, napříč lidskou historií, poznat, jako to vlastně bylo s „člověkem“.  

5. Díl - První říše

V tomto díle seriálu poznáme krále Chammurapiho, který vládl starobabylonské říši, uvidíme  jak vznikaly a zanikaly mezopotamská království. Seznámíme se také se zákeřnými Asyřany, kteří byli nazývání válečným národem. Uvidíme jak padlo krásné město Babylon a poznáme jednoho z největších válečníků lidské historie Alexandra Velikého, kterému se podařilo sjednotit do jedné velké říše Řecko a Persii, upadající Orient a sílící Evropu. Na těchto základech byla později vybudována Římská říše.


Byl jednou jeden člověk6. Díl - Periklova doba

V Athénách té doby vládne mladá demokracie a Perikles, v té době 45letý panovník definuje práva a povinnosti demokratického státu. Ve stejné době byl také podepsán mír s Persií a dokončena stavba  Pantheon. Poznáme velké osobnosti jakými byli: Hipokrates, Euripides, Sofokles či Sokrates. Perikles později umírá na následky morové epidemie při obléhání Athén. Řecko je vyčerpáno nekonečnými válkami a na smrt odsouzený Sokrates raději vypije odvar z Bolehlavu. Jeho nástupcem se stává Platón. Po něm následuje Aristoteles, který vychovává malého Alexandra. A tak nejmoudřejší muž své doby Aristoteles utváří osobnost mladého chlapce, který se později stane největším dobyvatelem své doby.


7. Díl - Římská říše

Asi nejznámějším Římanem byl Julius Caesar. V tomto díle Caesar očekává příchod poraženého náčelníka Galů, nad nímž právě zvítězil. Ve velké římské říši se pořádají pro zábavu vládce a jeho poddaných zápasy v arénách. Aby byla zábava zajímavější. otroci bojují nejen mezi sebou, ale i proti hladovým šelmám. Pod vedením Maestra uvidíme budování prvních římských silnic, amfiteátrů, či termálních lázní. Budeme svědky Caesarova konce a poznáme dobu, ve které nás jen několik desítek let dělí od narození malého Ježíše, který bude označovat rok 0 naší doby. Příchod Krista a jeho ukřižování budou mít v dějinách lidstva následky nesrovnatelné s jakoukoliv jinou událostí.


8. Díl - Šíření islámu

Nacházíme se v době, kdy upadá římská říše a císař Konstantin se obrací na křesťanskou víru. Vzniká město Konstantinopol, v dnešní době jej známe pod názvem Istambul. Podíváme se také do života chudých kmenů nomádů a okusíme následky začínající války s Persií.
Budeme svědky vzniku básní, které budou později nazvány Koránem a poznáme muže jménem Muhamed, který šíří v těchto končinách náboženství nazývané islám. V té době začínají do měst přicházet věřící, kteří chtějí přijmout víru v Alláha, a ti kdo byli dříve nepřáteli budou nyní bojovat společně, pod jedním praporem, za pět pilířů islámu - těmi jsou:  víra, modlitba, půst, almužna a pouť do Mekky. Brzy k nim přibude také šestý pilíř a tím se stane svatá válka.


Čtěte také informace o jednotlivých dílech DVD:

Byl jednou jeden člověk - 1.-4. díl
Byl jednou jeden člověk - 9.-13. díl
Byl jednou jeden člověk - 14.-17. díl
Byl jednou jeden člověk - 18.-21. díl
Byl jednou jeden člověk - 22.-26. díl
Byl jednou jeden člověk - evoluce člověka, jako animovaný seriál




Navštivte také oficiální webové stránky seriálu Byl jednou jeden člověk, na kterých budete mít možnost poznat kouzlo, které vás jistě osloví.



Hana Houbičková
ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !