8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Dědictví

29. 10. 2017 | Televizní tipy
Oblíbená kuchařka Karolína Kamberská má v oblibě tradiční jídla. Vzbuzují v ní pocit domova. Některá jsou pro nás možná už trochu pozapomenutá, proto je ona sama vaří nejen své rodině, ale s některými recepty se podělí také s diváky svého pořadu Karolína, domácí kuchařka. Uvidíte už v neděli 29. října v 17.15 na Prima LOVE.

Cibuláda je něco jako marmeláda. Právě díky své hlavní ingredienci je tak sladko-slano-kyselá. U nás jí moc lidí nezná, přitom podle Karolíny jde o velmi dobrý doplněk k různým druhům masa. Třeba k uzenému nebo k vinné klobáse, kterou máme většinou spojenou s Vánocemi. Karolína ji ale může jíst po celý rok. Dalším se svátky klidu spojeným jídlem je bramborový salát. I ten má ale mnoho variant. Karolína ukáže tu, která vychází ze starého receptu Marie Úlehlové-Tilschové. 

Karolína, domácí kuchařka: DědictvíNádivkou se u nás tradičně plní kuře nebo krůta. Jak nás přesvědčí Karolína, vynikající může být i taková plněná kachna. Její maso je silně aromatické a tučné a díky tomu předá tyto vlastnosti i nádivce. Tu připraví Karolína z pohanky, kterou do světa roznesli Tataři při svých nájezdech. V mnoha jazycích je proto slovo pohanka odvozeno od slova Tatar.
U nás je pohanka spojena s výrazem pohan. Její zemitá chuť se hodí právě ke kachně i k jiným druhům masa. Navíc je přirozeně bezlepková a říká se, že je také dobrá na cévy.

Když měla oblíbená kuchařka ještě děti malé, žili v domě s ovocným sadem. Na podzim tak měli zásoby jablek. Z nich pak připravovala jablečné vdolky, které tak byly na jídelníčku každý týden. Všichni je měli rádi a dodnes je to jedno z oblíbených podzimních jídel její rodiny. Fígl s jablíčky do těsta na vdolky objevila Karolína u sousedky na vesnici. „Jde o vynikající podzimní a zimní pochoutku. Nebojte se občas si udělat něco úplně tradičního,“ říká k tomuto receptu s úsměvem.

Karolínino dědictví


•    Vinná klobása s cibuládou, lehký bramborový salát
•    Kachna plněná jablky a pohankou
•    Vláčné jablečné vdolky s povidly

Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte pátý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 29.10. 2017 v 17.15 na Prima LOVE.


Zdroj, foto: Prima love
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !