8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Vánoční návštěvy

17. 12. 2016 | Televizní tipy
Na adventním kalendáři ubývá čokoládek, do Vánoc zbývá několik posledních dní. Právě toto období je časem, kdy se více setkáváme s těmi, na které v průběhu roku nemáme čas. Také ke známé kuchařce Karolíně Kamberské chodí mnoho návštěv, a jako správná hospodyňka se proto snaží mít vždy připravenou nějakou dobrotu. Vánoční vůně dýchne na diváky i z jejích receptů v pořadu Karolína, domácí kuchařka již v sobotu 17. 12. 2016 v 17.00 na Primě.

Karolína, domácí kuchařka – 17.12. 2016:


Marinované ryby většinou kupujeme, což je ale podle Karolíny škoda, protože doma jdou udělat snadno. Přesvědčí nás o tom se svým receptem na gravlax – marinovaného lososa po švédsku. První gravlax prý vznikl tak, že rybáři ulovili lososa, obalili ho solí a dali si ho na pár dní do písku. V doslovném překladu jde totiž o pohřbeného lososa. A i když jde o rybu marinovanou, zůstane nakonec syrová, je proto potřeba koupit rybu skutečně čerstvou.

Karolína, domácí kuchařka: Vánoční návštěvyKolem Vánoc se často schází celá široká rodina, a tak je třeba přemýšlet, čím všechny nasytit. Krůta s kaštanovo-perníkovou nádivkou je dobrý tip. Maso s nádivkou je šťavnatější a získá i další příchutě podle toho, co do něj dáme. Nadívání je prastará technika, na které je skvělé to, že nádivka všem chutná, a zároveň pomáhá i správnému propečení masa. Chutná je také šunka s výraznou glazurou, která je jedním z typických anglických vánočních jídel. Karolínina verze je zázvorová, příjemně nasládlá, a přitom pikantní.

Z hlediska zdravého rozumu pečení cukroví možná mnohým moc smysl nedává, navíc zrovna v období, kdy mají všichni práce až nad hlavu. Podle Karolíny však právě cukroví voní tou správnou vánoční atmosférou. Jedním z jejích nejoblíbenějších receptů jsou išlské dortíčky. „Išláky mám tak ráda, že se je snažím před Vánoci ukrýt nejenom před svou rodinou, ale také před sebou samou, což je trochu problém. Snažím se na ně zkrátka vždycky zapomenout,“ směje se Karolína Kamberská.     

Karolína, domácí kuchařka – recepty z epizody Vánoční návštěvy:


•    Vánoční marinovaný losos (gravlax)
•    Krůta s kaštanovo-perníkovou nádivkou a medový pastiňák s pečenými bramborami
•    Šunka se zázvorovou glazurou a brusinkovou omáčkou
•    Išlské dortíčky

Sledujte poslední, desátý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 17.12. 2016 v 17.00 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !