8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Nedělní oběd

5. 11. 2017 | Televizní tipy
Naši předkové se snažili prožít jeden den v týdnu trochu jinak než ty ostatní. Takovým dnem pro ně byla obvykle neděle. Jednou týdně je dobré odpočívat, nic nedělat a užívat si pospolitosti. S tím souhlasí i oblíbená kuchařka Karolína Kamberská, která má ráda také společné nedělní obědy. Inspirovat se jejími recepty můžete už v neděli 5. listopadu v 17.15 na Prima LOVE.

Všichni se občas ocitneme v situaci, kdy potřebujeme dát něco rychle na stůl. Nejlepší rychlovka je taková, kterou není třeba vůbec připravovat, stačí ji vyndat z lednice. Jednou z takových je třeba marinovaný sýr. Marinovat lze různé druhy sýrů, i když nejčastěji konzumujeme takto zpracovaný asi hermelín. Oblíbencem známé kuchařky je tradiční řecký sýr z ovčího a kozího mléka – marinovaná feta, která zraje ve vlastní syrovátce a ve slaném nálevu více než dva měsíce. Jak Karolína doporučuje, v nálevu bychom ji také měli koupit.

Karolína, domácí kuchařka: Nedělní obědDalším jídlem, které Karolína ráda doma servíruje, je guláš, zejména ten krůtí. I přesto, že vypadá úplně jinak než klasický hovězí nebo zvěřinový, za guláš jej ona sama považuje. „Jakmile začne vonět z kuchyně, všichni se stahují z široka daleka. A kdo ho prošvihne, je potom moc smutný,“ usmívá se Karolína. Její guláš doplní bylinkový knedlík, ve kterém nebude chybět ani slanina. Jak má ona sama vyzkoušeno, právě tyto ingredience jej skvěle doplňují. Slanina se hodí ke krůtímu masu a bylinky mu dodají aroma.

Stejně jako to Karolína dělala, když byla malá, i její děti vydloubávají rozinky z vánoček a mazanců. Když ale zapracuje sušené ovoce do moučníku, najednou to všem chutná. Jeden z takových receptů na ovocný chlebíček, ve kterém je spousta sušeného ovoce, prozradí i divákům svého pořadu.

Nedělní oběd podle Karolíny


•    Feta marinovaná po řecku
•    Smetanový krůtí guláš s bylinkovým knedlíkem
•    Ovocný chlebíček

Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte šestý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 5.11. 2017 v 17.15 na Prima LOVE.


Zdroj, foto: Prima love
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !