Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ruce pro Tomáše

1. 01. 2010 | Televizní tipy

Televize Prima pomohla splnit jeden sen. Tomáš Lang (31 let) se narodil bez rukou. Fyzicky byl zcela závislý na svém okolí. To vše však změnily takzvané bionické ruce. Jedná se o mechanické ruce, které reagují na impulzy přímo z mozku a svému majiteli umožňují i jemnou motoriku. Právě takové ruce byly Tomášovým snem, který se mu splnil. Tomáš měl navíc i velké štěstí, že byl vhodným kandidátem.

Jedná se však o velice nákladnou záležitost. Část sice uhradila zdravotní pojišťovna a také Tomášova rodina se na financování podílela, nemalou částkou však přispěli také diváci Televize Prima, které nenechal osud mladého muže lhostejnými. Televize Prima začala Tomáše podporovat již v dubnu 2009. Tomáš měl založené konto pod Výborem dobré vůle, na které mohla veřejnost přispívat. A dobrá věc se podařila. Tomáš na podzim odcestoval do Skotska, konkrétně do Livingstonu, kde mu protézy vyrobili přímo na míru.

Dnes je Tomáš již doma a pilně cvičí. Musí se naučit všechny pohyby, které nám ostatním připadají úplně běžné.

Sledujte Tomášovu cestu za snem 1. 1. 2010 ve 13.15 hod. (hned po projevu prezidenta republiky). Připravili jsme pro vás dokument Ruce pro Tomáše, který mapuje celý Tomášův životní příběh. Uvidíte nejen Tomáše, ale otevřené a  někdy i velmi emotivní výpovědi rodinných příslušníků, kamarádů, lékařů a také těch, kteří na bionické ruce pro Tomáše finančně přispěli. Chceme poděkovat všem, kteří svým přispěním pomohli Tomášovi k tomu, aby pro něj byl rok 2010 a i ty další rozhodně jiným – lepším.

 

 Zdroj: Prima

 

Mangovka

ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !