Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Top 5 nejtěžších povolání světa

16. 06. 2014 | Televizní tipy
Patříte mezi ty, kteří si stěžují na své zaměstnání? Práce vás nebaví a čas od času si říkáte, že byste ji měli změnit, protože právě ta vaše je ze všech nejhorší. Jenže opak je pravdou, na světě je mnoho těžších a náročnějších zaměstnání, než je to vaše a lidé, kteří jej vykonávají, si nemohou být jistí, ani návratem domů. Nebezpečí na ně totiž číhá všude, a především v práci.

Dělníci na ropné plošině


Nepředstavitelná dřina, fyzická i psychická náročnost, ale štědré ohodnocení, taková je práce na ropné plošině. Na tuto práci nepotřebujete vystudovat vysokou školu a ani tu střední, stačí vám, když budete na výbornou ovládat angličtinu a vaše psychická a fyzická kondice bude na více než dobré úrovni.  Ponorkovou nemoc na ropné plošině můžete chytit velice snadno, jelikož tato profese obnáší 12 hodinové směny, 2 týdny vkuse a to na širém moři. Pak následuje 14 dní volna na pevnině.

Kromě toho, abyste mohli tuto práci vykonávat, je zapotřebí absolvovat bezpečnostní kurz BOISET, kde se naučíte jak se chovat např. v případě ropné havárie a jak zvládnout první pomoc. Jestli milujete adrenalin a nebojíte se každodenní dřiny a číhajícího nebezpečí, napište motivační dopis spolu s životopisem v anglickém jazyce a rozešlete je do vybraných agentur. Více se o tomto těžkém povolání můžete aktuálně dozvědět také v pořadu Dobrodružství prožívaná v křesle na stanici Spektrum

 Top 5 nejtěžších povolání světaOpraváři elektrického vedení


Stoprocentní koncentrovanost, přesná znalost předpisů
a práce s elektrickým proudem desítky metrů nad zemí, takové je povolání opraváře elektrického vedení. Každý den se místo saka a košile oblékne do obleku z ocelové výztuže, který dokáže člověka ochránit před obrovským množstvím voltů a nezpůsobí tak dotyčnému žádná zranění.  Jenže práce ve výškách, kdy je člověk zavěšen několik hodin z helikoptéry, aby byl dobře izolován od země, je velmi náročná jak na psychickou stránku člověka tak i na tu fyzickou.

Zvláštní trénink a práce holýma rukama dá člověku zabrat, a to i přes hřejivý pocit z dobře vydělaných peněz. Finanční odměna za toto povolání se pohybuje okolo 2 000 Kč za hodinu práce. Dejme si však ruku na srdce, stálo by někomu z nás lezení po drátech elektrického napětí a každodenní riskování života za to?

Umývači oken mrakodrapu


Na mytí oken není nic složitého, zvládne to přece každý, myslí si jistě většina z nás. Dokážete si však představit, že byste každý den riskovali svůj život mytím oken ve výšce až 180 metrů nad zemí? A to většinou bez helmy a dalších bezpečnostních pomůcek, tak jak to dělají přistěhovalci v Americe. V lepším případě mají pracovníci přeci jen helmu a další povinnou výbavu, jako je lano, postroj a sedák. Kromě toho pracují i z velké jistící plošiny.

Pokud však je místo špatně dostupné, slaňují se na laně k samotným oknům. Není to tak dávno, kdy dvojice umývačů uvízla ve 45. patře jednoho z newyorských mrakodrapů a čekala na záchranu. Tato práce je jedna z těch nejpodřadnějších a nejnebezpečnějších na světě, jelikož si každé ráno při odchodu do práce nemůžete být jisti návratem.

Rybáři na Aljašce


Ledová voda, bouře, infekce, několika hodinové směny, minimum spánku a odpočinku, to vše obnáší rybaření. Není to taková pohoda, jako když si zajdete v neděli po obědě s kamarády na ryby.  Rybáři na Aljašce mají krutý život, jelikož práci jim znepříjemňuje nepříznivé počasí a časté poruchy přístrojů.

Navíc díky podchlazení či pádům přes palubu přichází o život každoročně více než 130 osob, tohle číslo ovšem nezahrnuje počet zraněných. Rybaření patří v Americe mezi nejnebezpečnější zaměstnání. Rybáři si během letní sezóny, kdy se loví především krabi, mohou vydělat až 1 200 000 Kč.

Horníci v dolech


Stačí pár let pracovat jako horník a vaše tělo je poznamenáno až do konce života. Nejčastější tuto práci odnesou plíce, jsou zaprášené a člověku se tak obtížně dýchá. Další onemocnění z povolání je onemocnění z vibrací, kožní alergie a nebývají výjimkou ani kloubní či infekční onemocnění.

13 % všech onemocnění z profese v České republice pochází z těžby a úpravy černého uhlí, tím se tak toto povolání řádí na první místo zdravotně závadných povolání. Že je tato práce extrémně nebezpečná hovoří i událost z roku 2011, kdy 33 chilských horníků zůstalo zavaleno dlouhých 10 týdnů pod zemí. I přes různé moderní technologie, by bohužel ani dnes vyproštění horníků netrvalo kratší dobu.

Zdroj, foto: Stanice Spektrum

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Top 5 nejtěžších povolání světa:

Top 5 nejtěžších povolání světa
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles