8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajímavé akce na zámcích ve druhé půlce května

12. 05. 2012 | Vaše tipy
Právě květen je ideální k návštěvě hradů a zámků, protože Česká republika je pohádkovou zemí, nachází se zde stovky rozpadlých zřícenin, malebných tvrzí, majestátních hradů a překrásných zámků. V květnu pořádá spousta zámků různé kulturní akce především pro děti. Tak vezměte děti a vyražte za zábavou na zámky.

Pohádkový park na zámku Sychrov

Od 26. 5. do 27. 5. 2012 se bude v zámeckém parku konat spousta soutěží s pohádkovými bytostmi. Všechny děti, které se soutěží zúčastní, obdrží malý dárek. Začátek je vždy od 10.00 hodin a oba dny budou plné soutěží, her a různých pohádkových postav, jako jsou princezny, princové, ale i vodník nebo ježibaba. Také zažijete pravou čokoládovou bitvu.

Dětský den na zámku Libochovice

Zámek PloskoviceDne 26. 5. 2012 od 10.00 hodin se na zámku bude konat dětský den, kdy budou pro děti připraveny různé soutěžní disciplíny a plno zábavy a legrace. Během celého dopoledne bude také probíhat kulturní program, vystoupení tanečníků z dětského domova Dlažkovice, divadlo pro děti, tvořivá dílna a malování na obličej. Celý program bude v areálu zámeckého parku, kde bude mnoho sportovních disciplín v pohádkovém duchu, děti si mohou zaskákat  v pytli, lézt po laně, zaběhat v holínkách, zkusí si třeba zatlouct hřebíky v co nejrychlejším čase a mnoho dalšího. Za splněné úkoly dostanou sladkosti a ceny od sponzorů.

Ples princů a princezen na zámku Karlova Koruna

Dne 20. 5. 2012 se zde koná celodenní program, prohlídky pohádkových komnat s princeznou a audience u královského páru.
Bude zde také dvorní fotograf, zažijete vyjížďky kočárem, jarmark a nebude chybět bohatý doprovodný program. Také si nenechte ujít pohádkovou cestu parkem a bude probíhat pokus o rekord v počtu princezen.

Prohlídky s princeznou na zámku Ploskovice

Dne 21. 5. a 28. 5. 2012 vždy od 9:00 do 13:00 se budou na zámku konat oživené prohlídky zámecké instalace za doprovodu princezny.

Pohádkové království na zámku v Pardubicích

Dne 19. 5. 2012 se pardubický zámek promění v kouzelnou zemi pohádek, kde na děti bude čekat království plné her, pohádek, pohádkových postaviček a dobrodružství. Začátek je v 10.00 hodin. Chybět nebudou ani kejklířská vystoupení, slavnostní příchod krále a královny, soutěže s pohádkovými postavičkami a také pirátský karneval.

Zámecké slavnosti na zámku Stránov

Dne 19. 5. 2012 se zde koná velký zábavný den pro celou rodinu. Nebude chybět bál rytířů a princezen, na který přijede král s královnou, cesta rytíře a princezny nebo třeba stránovský tolar.
Na tržišti před zámkem se bude konat jarmark, kde bude bohatá nabídka košíkářství, skleněných figurek, ručního papíru, korálkování, svíčky, mýdla, keramika, linoryt a mnoho dalších.

Mariánská pouť na zámku Koloděje nad Lužnicí v Týnu nad Vltavou

Dne 26. 5. 2012 od 10.00 hodin zde bude probíhat pouť a různé kulturní akce. V 10.00  je zahájení Mariánské pouti a vyhlášení rytířských turnajů. Od 11.00 loutkové divadélko Máma a Táta - pohádka o drakovi, ve 12.00 Magnis, což je představení profesionální žongléřské skupiny. Ve 13.00 začíná vystoupení hudební skupiny Dei Gratia renesanční skladby, ve 13.30 loutková verze Tří mušketýrů pro děti i dospělé v podání divadla MaT, ve 14.30 opět vystoupí hudební skupiny Dei Gratia, ve 14.00 vás šermířská skupina Rival přenese do renesanční doby rudolfínské, v 16.30 se můžete zúčastnit losování tomboly o věcné ceny, v 17.00 se koná vyhlášení dětských rytířských turnajů a odměny a dárky pro všechny odvážné děti i dospělé a v 18.00 začne koncert vokální skupiny Sborissimo v zámecké kapli sv. Anny. Mimo programu je po celý den možnost prohlídek zámku, rytířských turnajů, soutěží a workshopů pro děti, také mini zoo s ovečkami, kachnami a kozičkami. Také bude probíhat řemeslný jarmark s ukázkami tradičních řemesel z jihočeského regionu.

Pohádkové, kulturní i společenské akce na květen chystá i mnoho dalších zámků, proto vezměte děti a zajeďte se na některý podívat, jistě budou nadšené i děti, které jindy zámky moc nebaví.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné tipy na výlet.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Toľko lákavých akcií, že človek by si ťažko vybral tú najzaujímavejšiu.
Obrázek uživatelky
profil
milé pozvání.......děkujemeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
bezva tipy na výletSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles