Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajímavé akce na hradech a zámcích v první půlce května

1. 05. 2012 | Vaše tipy
Krásné jarní počasí láká nejen k výletům do přírody, ale také k poznání a zábavě. Hrady a zámky otevírají své brány, zajímavými akcemi v krásném historickém prostředí. Různé soutěže a programy pořádají nejen pro děti, ale také pro dospělé.

Skalní hrad Valdštejn zve k poslechu veršů Máchova Máje. Akce se koná na hradě 1. května. Rytíře na hradě Hukvaldy můžete spatřit 5.5. v podání historického šermu. Rytířská klání statečných rytířů a krásných dam vás čekají po celý den. Je také připraven bohatý doprovodný program.

Desítka českých hradů a zámků otevře své třinácté komnaty. Zajímavá historická akce začíná 5. května na 10 hradech a zámcích.Třináctou komnatu můžete otevřít na  Slezskoostravském hradě, Klášter Broumov, Zámek Děčín, Hrad Grabštejn, Zámek Chlumec, Zámek Kačina, Hrad Kost, Zámek Kozel, Zámek Loučeň, Zámek Slatiňany. Každý zámek nebo hrad Zajímavé akce na hradech a zámcích v první půlce květnamá svou tajemnou postavu, která vychází z jeho dějin či tradovaných pověstí.  K tajemné 13. komnatě budete potřebovat sedm klíčů. Na každém hradě můžete získat jeden, pokud splníte očekávané úkoly. Ten, kdo nasbírá 7 klíčů na různých zámcích, získá přístup do 13. komnaty. Je jen na návštěvníkovi samotném, na jakém objektu bude chtít třináctou komnatu spatřit.

Zámek Loučeň
přinese pátý májový den Ráj pohádek. Zámecký park bude místem setkání nejoblíbenějších hrdinů z klasických pohádek a večerníčků. V divadle pod širým nebem na děti čekají například Krkonošské pohádky a spousta her. Svatební den na hradě Šternberk, který se uskuteční v historických prostorách hradu ve dnech 5. a 6. května. Na hradě uvidíte výstavu historických svatebních šatů, ve kterých se můžete nechat vyfotit. Nebudou také chybět ochutnávky svatebního cukroví a další programy. Na nádvoří hradu bude bohaté občerstvení.
 
Pohádkové kostýmy na zámku

11. května v 16 hodin zahájí filmový režisér Zdeněk Troška na státním zámku Telč výstavu tří desítek kostýmů z pohádek. Na výstavě uvidíte převážně kostýmy z filmové pohádky Z pekla štěstí, která se natáčela převážně v Telči. Výstava potrvá po celou letošní sezónu.

Zajímavé akce na hradech a zámcích v první půlce květnaNa audienci Audience u Albrechta z Valdštejna můžete zavítat 12.05.2012 na Státní zámek a hrad Frýdlant. Vévoda frýdlantský, Albrecht z Valdštejna zavítá na hrad a pozdraví návštěvníky, kteří se s ním mohou setkat v Rytířském sále. Zajímavý je také Myslivecký den  na  Zámku  Červený Hrádek, který se uskuteční 12.5. Na všechny návštěvníky čeká bohatý program, výstava loveckých psů, přehlídka trubačů, soutěže pro děti, výstavy loveckých trofejí. Slavnost růžových vín na zámku Zbiroh se  uskuteční 12. května, pro návštěvníky bude připravena ochutnávka růžových vín, prodej vín od vinařů, středověké tržiště a zajímavý doprovodný program. Pro děti jsou připraveny dětské hry a soutěže.

Přehlídka těch nejcennějších autoveteránů všech světových značek doplněná o zajímavý program vás čeká na zámku Loučeň. Podmínkou na tuto akci je společenský oděv. Prohlídky zámků budou zajímavé formou tzv. oživlých zámků. Návštěvníci zámku budou svědky soukromých výstupů knížecí rodiny. V hlavní roli bude pochopitelně automobil. Tato akce se koná ve dnech 12. a 13. května. Na tuto akci se platí jednodenní nebo dvoudenní vstupné. Výstava je určená pro všechny milovníky starých automobilů.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
a určite by stáli za výlet. Lenže od nás je to ďaleko, tak "cestujem" aspoň prostredníctvom článkov a fotiek od vás.
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc hezké tipy na hrady a zámky...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Za zhlédnutí stojí i zámek v Bílovci.Je otevřený každou sobotu a neděli.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
díky za tipySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles