8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zážitky z lepších restaurací

11. 02. 2012 | Zajímavosti

Mezi tzv. lepší restaurace kdysi patřily opravdu vyhlášené podniky, kam se chodilo v nedělním oblečení na oběd. Mnohdy se nacházely z ruky, patřily často k výletním restauracím. Kromě nich mezi lepší restaurace patřily hotelové restaurace špičkových hotelů převážně velkoměst či lázeňských měst.

Dnes už často mezi špičkové restaurace patří i menší podniky, kde kuchař působil delší dobu v zahraničí.

Vždy záleží nejen na restauraci, ale i na klientele. Těžko může být u nás velká hotelová restaurace opravdu špičková, když Češi stále dokola žádají obalovaný sýr, vídeňský řízek, maďarský guláš a k desertu světácky objednávají picolo nebo latte. V Itálii v prvním případě nedostanou nic, protože se jedná o něco malého, ve druhém případě obdrží mléko. U nás je opravdu těžké postavit před hosta správnou míru kávy, když je zvyklý na hrnek z práce.

Lepší restauraci poznáte třeba i tak, že několikrát do roka obměňuje menu podle lokálních surovin. Protože jahody v lednu a chřest v prosinci jsou rozhodně znakem tlustého jídelního lístku, kde na čerstvost nedbají.

Když přijdete do lepší restaurace, není nutné, aby se vám z několika stran uklonilo hned pět číšníků, přestože je to rozhodně lepší, než když si připadáte, že obsluhu svým příchodem vyloženě obtěžujete. V lepší restauraci si asi nedáte medailonky paní nadlesní a kuchařovo tajemství, ale už z nabídky maximálně deseti až patnácti jídel vám bude jasné, že jsou nejen čerstvá, ale i co si dáváte. Protože kuchařovo tajemství bude většinou to, co zrovna restaurace potřebuje prodat. A samozřejmě je to past na dvojici, kdy muž si zaručeně dá medailonky paní nadlesní a žena bude odhalovat kuchařovo tajemství.

V lepších restauracích se nemusíte bát dát maso, ale kdo vám zaručí, že v té horší restauraci po obligátním pokrmu katův šleh nehodíte šavli.

Lepší restaurace nemusí být drahá, ale příliš nízké ceny kvalitu rozhodně nezaručují. Když si budete chtít dát hovězí vývar z hovězí oháňky, tak v lepší restauraci se můžete spolehnout, že nebude z kostky. Ale nemůžete potom chtít, aby stála 20 korun. Ty si nechte na dýško...


Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !