MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zážitky z lepších restaurací

11. 02. 2012 | Zajímavosti

Mezi tzv. lepší restaurace kdysi patřily opravdu vyhlášené podniky, kam se chodilo v nedělním oblečení na oběd. Mnohdy se nacházely z ruky, patřily často k výletním restauracím. Kromě nich mezi lepší restaurace patřily hotelové restaurace špičkových hotelů převážně velkoměst či lázeňských měst.

Dnes už často mezi špičkové restaurace patří i menší podniky, kde kuchař působil delší dobu v zahraničí.

Vždy záleží nejen na restauraci, ale i na klientele. Těžko může být u nás velká hotelová restaurace opravdu špičková, když Češi stále dokola žádají obalovaný sýr, vídeňský řízek, maďarský guláš a k desertu světácky objednávají picolo nebo latte. V Itálii v prvním případě nedostanou nic, protože se jedná o něco malého, ve druhém případě obdrží mléko. U nás je opravdu těžké postavit před hosta správnou míru kávy, když je zvyklý na hrnek z práce.

Lepší restauraci poznáte třeba i tak, že několikrát do roka obměňuje menu podle lokálních surovin. Protože jahody v lednu a chřest v prosinci jsou rozhodně znakem tlustého jídelního lístku, kde na čerstvost nedbají.

Když přijdete do lepší restaurace, není nutné, aby se vám z několika stran uklonilo hned pět číšníků, přestože je to rozhodně lepší, než když si připadáte, že obsluhu svým příchodem vyloženě obtěžujete. V lepší restauraci si asi nedáte medailonky paní nadlesní a kuchařovo tajemství, ale už z nabídky maximálně deseti až patnácti jídel vám bude jasné, že jsou nejen čerstvá, ale i co si dáváte. Protože kuchařovo tajemství bude většinou to, co zrovna restaurace potřebuje prodat. A samozřejmě je to past na dvojici, kdy muž si zaručeně dá medailonky paní nadlesní a žena bude odhalovat kuchařovo tajemství.

V lepších restauracích se nemusíte bát dát maso, ale kdo vám zaručí, že v té horší restauraci po obligátním pokrmu katův šleh nehodíte šavli.

Lepší restaurace nemusí být drahá, ale příliš nízké ceny kvalitu rozhodně nezaručují. Když si budete chtít dát hovězí vývar z hovězí oháňky, tak v lepší restauraci se můžete spolehnout, že nebude z kostky. Ale nemůžete potom chtít, aby stála 20 korun. Ty si nechte na dýško...


Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles